Kayseri Kahramanmaraşlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 2. Kahramanmaraşlılar Kültür ve Sanat Festivalinde Afşin, Elbistan, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Pazarcık, Göksun, Andırın, Çağlayancerit, Türkoğlu ve Ekinözü Belediyeleri stant açarak biber, çörek, tarhana, mayam, dondurma, paça, orkide salebi, tirşik gibi Kahramanmaraş’a özgü yiyecek ve içecekler vatandaşlara ikram edildi.

Festivalde Aşık Gulfani, Afşinli Hakan, Ertuğrul İmami, Ozan Köroğlu ve Aynur Bolat sahne aldı. Vatandaşlar sanatçılara eşlik ederek şarkı söyledi, halaylar çekildi.

FESTİVALDE AFŞİN ÇAMANI VE AROMATİK YAĞLAR’A İLGİ

Festivalde Afşin Belediyesi, Afşin Çamanı ve Aromatik yağlar ile festivale katıldı. Vatandaşlar Afşin Çamanını tadarak özlem giderdi.

Festivalde konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Dünya çok küçüldü, bir şehirde doğan insanlar başka şehirde yaşıyorlar. Kahramanmaraş’ta doğup büyüyüp burada yaşayan binlerce hemşerimiz var. Hemşerilerimizin yaşadıkları şehirde var olduklarını bu tür etkinlikleri gösteriyor. İşte biz Kayseri’deyiz hemşerilerimizle buradayız. Meydan hemşerilerimizi almıyor tıklım tıklım. 100 bine yakın nüfusumuz olduğunu düşünüyoruz. Fark edilmek anlamında da festivallerin ayrı yeri var. Bunun yanında şehrimizin tanıtımları açısından da daha farklı bir yeri var. Kültürümüzle değerlerimizle dayanışmamızla yardımlaşmamızla buradayız diyoruz. Burada yaşayan hemşerimizle birlikte vakit geçiriyoruz, özlem gideriyoruz. Bir taraftan da şehrimizin kültürünü Kayserili hemşerimize tanıtıyoruz” dedi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Güven; “Afşin standımızda yöresel ürünlerimiz başta olmak üzere çamanımız, aromatik yağlarımız, yedi uyurlarımız, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi tanıtıyoruz. Afşin’in acısıyla tanıştırıyoruz. Kolonyası sabunuyla tanıştırıyoruz, bizim için önemli bir tanıtım fırsatı oldu. Organizasyon emeği geçen, bizleri bir araya getirdiği için dernek yönetime ve yerel yönetimler başkan yardımcımız veli bökeye teşekkür ediyorum” dedi.

KAYSERİ’NİN HER BİR KÖŞESİNDE KAHRAMANMARAŞLI OLMASI BİZLERE GURUR VERİYOR

Bu tür etkinliklere devam edecekleri belirten Kayseri Kahramanmaraşlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Topan; “Kayseri ve Kahramanmaraş olarak çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Kayseri ve Kahramanmaraş milletvekilleri, belediye başkanları desteklerini sağlıyorlar. Bu da hemşerilerimizi ve bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Hepsine teşekkür ediyoruz. Kayseri’de bir Kahramanmaraşlıyla karşılaşmamız çok yüksek bu da bizleri mutlu ediyor. Aynı bugün alanı hınca hınç doldurdukları gibi Kayseri’nin her köşesinde bir Kahramanmaraşlının olması bizlere gurur veriyor. Hemşerilerimiz sağ olsunlar destek veriyorlar. Şirikçioğlu İplik, Kervan Pastaneleri, Kayseri’de iş adamlarımız var özellikle Portal Çelik Kapı bizlere sürekli desteklerini sürdürdüler” dedi.

Başkan Topan; “Kahramanmaraş Mutfağından ikramların yapıldığı, Kahramanmaraş’a has Yöresel Ürünlerin ikram edilip satışının gerçekleştirildiği, Belediyelerin stand açarak tanıtım gerçekleştirdiği Kültür ve Sanat Festivali yoğun ilgi gördü. Coşku ve sevinç içerisinde gerçekleştirilen festival Hemşehrilerimiz bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken aynı zamanda değerli Sanatçılarımızla memleket havası aldılar. Paça, Dondurma gibi şehrimizin simgesi lezzetlerimizi tadarken Sürpriz Hediye çekilişleri gerçekleştirildi. Rabbim birliğimizi dirliğimizi daim etsin. Daha da güçlenerek bu tür etkinlikler yapmayı nasip eylesin” dedi.

Düzenlenen Festivale, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Veli Böke, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve diğer ilçe belediye başkanları, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi