Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 45 günlük ABD gezisine katılacak. Maytalman, geziye 20 vali yardımcısı ve kaymakamın katıldığını, gezinin Virginia, New York ve Washington eyaletleri arasında geçeceğini ve ABD’nin yönetim sistemi, dış politikası gibi ülke hakkında detaylı bilgilerin sunulacağı seminere katılacaklarını söyledi.
İçişleri Bakanlığı, bilgi ve görgü artırma amaçlı olarak vali yardımcıları ve kaymakamlara yönelik 45 günlük bir Amerika Birleşik Devleti (ABD) gezisi düzenliyor ve bakanlık, bu geziye katılacak 20 mülki amirin içerisinde Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman’ı da dahil etti. 3 Kasım Cumartesi günü başlayacak olan gezi hakkında bilgiler veren Kaymakam Metin Maytalman, gezinin ilk 10 gününde Virginia Üniversitesi’nde ülke hakkında bir eğitim semineri alacaklarını söyledi.
Maytalman; “Bankalığımızın düzenlemiş olduğu bilgi ve görgü artırma programı kapsamında 3 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında ABD’ye düzenlenecek olan geziye katılacağım. Gezinin ilk 10 gününde Virginia Üniversitesi’nde geziye katılan 20 vali yardımcısı ve kaymakama iç güvenlik, federe devlet ve yerel yönetim, uluslararası ekonomi, ABD’nin dış politikası, ABD’nin bütçe ve finansal yapısı, ABD’nin yönetim sistemi, ABD anayasa hukuku, adalet sistemi, barış ve güvenlik konularında seminer verilecek” dedi.
Seminerin ardından ABD’nin önemli yerlerinin ziyaret edilip gezileceğini belirten Kaymakam Maytalman, “Gezi kapsamında Beyaz Saray, Kongre Kütüphanesi, ABD Yüksek Mahkemesi gibi yerler ile Türk Amerikan Dernekleri Birliği ziyaret edilecek “dedi.
Kaymakam Metin Maytalman’ın ABD’de bulunduğu süre içerisinde Elbistan Kaymakamlığı’na Afşin Kaymakamı Faik Arıcan vekalet edecek.
Editör: Haber Merkezi