Afşin Kaymakamlığında OHAL bürosu oluşturulduğunu söyleyen Kaymakam Ali Edip Budan, " OHAL kararı halkın gündelik hayatına yönelik olmayıp, devletin mekanizmalarının düzenli ve hızlı işleyişine yöneliktir." dedi.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine Kaymakamlığa gelerek tepki gösteren parti başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Budan, Emniyet Müdürlüğüne vekalet eden Komiser Bahadır Tabhasan ile birlikte, 15 Temmuz'da FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi sırasında, Afşin Kaymakamlığı makamına gelerek devlete ve millete desteklerini açıklayan CHP İlçe Başkanı Mahsuni Çinpolat, MHP İlçe Başkanı Esal Koç, BBP İlçe Başkanı Ecevit Kavak, SP İlçe Başkanı Yusuf Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Esnaf Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç'a teşekkür etti.

BBP İlçe Başkanlığında açıklama yapan Kaymakam Budan, 15 Temmuz akşamı ülke ve millet olarak büyük bir badire atlatıldığını söyledi. Şuanda ülke olarak çok önemli bir süreçten geçildiğini söyleyen Bunda, "Darbe girişimi saman alevi gibi yanıp sönen ama birçok cana neden olan ve bizleri de derinden üzen bir süreç oldu. Darbe girişiminin olduğu gece ilçemizde huzuru, asayişi, güvenliği ve süreci yönetmeye çalışırken siyasi parti başkanlarımız ve sivil toplum örgütü başkanlarımız bizleri Kaymakamlık makamında yalnız bırakmayarak destek verdi. O gece kaymakamlık makamına gelerek desteğini açıklayan sivil toplum ve siyasi parti başkanlarımıza, devletimizin ve milletimizin yanında yer almalarından dolayı ilçe halkımız adına teşekkür ettik. Ziyarette bulunduk." dedi.

OHAL, devlet mekanizmalarının hızlı işleyişine yönelik olduğunu söyleyen, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, "Alınan bu karar halkımızın gündelik hayatına yönelik olmayıp, devletin mekanizmalarının düzenli ve hızlı işleyişine yöneliktir." diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"İlan edilen olağanüstü hal, hiçbir şekilde vatandaşlarımızın günlük ve olağan hayatını etkilemeye yönelik değil. OHAL, darbe girişiminde devletimizin, milletimizin sarsılmaya çalışılan otoritesini yeniden tesis etmek hem de devletin içerisine sızmış hainlerin temizlenmesine yöneliktir. Şuanda vatandaşlarımız hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadan günlük hayatlarına devam ediyor."

Afşin Kaymakamlığı'nda OHAL bürosu kurarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Budan, " OHAL ilan edilmesinin ardından görev ve sorumluluklarımız daha da artı. Kamu içerindeki temizliğin yanı sıra, sivil toplum örgütü adı altında dernekleşerek okullaşan, yurtlaşan ve bu şekilde insanların beyinlerini yıkayan, kandıran kurumların, kanun hükmünde kararname gereği mühürlenmesi ve temizlenmesine yönelik çalışmalarımızı yürütüyoruz."

Editör: Haber Merkezi