Budan: "Afşin her şeyin en güzeline layık"

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle, Konya'ya bağlı Kulu ilçe Kaymakamı olarak atandan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan için veda yemeği düzenlendi.

Afşin Öğretmenevi'nde düzenlenen yemekte, ilçedeki kamu ve kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli 2015 yılında Afşin'de göreve başlayan Kaymakam Ali Edip Budan'a veda için bir araya geldi.

Öğretmenevi Müdürlüğü tarafından hazırlanan slayt gösterisinin ardından konuşan Kaymakam Budan, görev süresince Afşin için güzel işler yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Afşin her şeyin en güzeline layık" dedi.

Afşin'deki görevi boyunca amacının, amacının vatandaşlara hizmet ederek Cenabı Allah'ın rızasını kazanmak için çalıştığını ifade eden Budan, " Bu organizasyona katılan ve mazeret bildirip katılamayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 3 yıldan biraz fazla bir süre içerisinde Afşin'imize hizmet ettik. Meslek hayatımız boyunca farklı il ve ilçelerde görev yapıyoruz. 15. yılı doldurduğum kaymakamlık görevimiz boyunca 6. tayin olarak devletimiz Konya'ya bağlı Kulu ilçesine görev yapmamızı layık gördü. Hafta sonu itibariyle Kulu ilçemizde göreve başlayacağız.

Afşin'de görev süremiz boyunca tek bir amaç ve hedefimiz vardı, o da devletimizden aldığımız maaşı kendimize helal ettirmek ve Cenabı Allah'ın rızasını kazanmaktı. Allah'ın rızasının almak için vatandaşımıza, milletimize ve devletimize hizmet etmekten geçtiğini çok iyi biliyoruz. Afşin'imizde ne yapılması gerekiyorsa bunun için gayret ettik. Afşin her şeyin en güzeline layık. Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven olmak üzere tüm kurum müdürlerimiz, muhtarlarımız ve personellerimizle birlikte ilçemize hizmet etmeye çalıştık. Afşin'imize emek harcayan ve hizmetler yapılması sürecinde bana destek veren, emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. " açıklamasında bulundu.

Afşin'de 3 yılın çok hızlı geçtiğini söyleyen Budan, şunları söyledi:

"İleriye baktığımızda 1 yıl, 2 yıl geçer mi diye aklımızdan geçirirken, geriye baktığımızda Afşin'de 3 yılın çok çabuk geçtiğini görüyoruz. 3 yıl içinde geldiğimiz günden buyana birlik ve beraberliğimizi en üst noktada tutmaya çalıştık. Ardından kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanma gayreti içerisinde olduk. Bu bir bayrak yarışı, Afşin'e her gelen kaymakamımız, başkanımız hizmet etmeye devam edecek. İnsana, şehre yapılacak hizmetler hiç bitmeyecek. Buraya gelerek bizlerle bir arada olan herkese teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarımızdan haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Benim hakkım herkese helal olsun. Bundan sonra Afşinlilerin Kulu'da bir kapısı var."

Kaymakam Budan'ın Afşin'de görev yapmasının Afşin için büyük bir şans olduğunu söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Yaklaşık 4 yıl boyunca Afşin Kaymakamımız Ali Edip Budan ile beraber Afşin'e hizmet etme gayret içerisinde olduk. Belediye olarak tıkandığımız her noktada Sayın Kaymakamımız bizim önümüzü açtı ve yol gösterdi. Günümüzde bir çok bürokratın kullanmaktan çekindiği inisiyatif hakkını Afşin için fazlasıyla kullanarak bize yardımcı oldu. Özellikle kamu yatırımlarının durmadan, aksamadan yapılması noktasındaki gayretleri oldu. Afşin olarak biz sizden çok memnunuz, Allah razı olsun sizlerden. Afşin'e yapmış olduğu hizmetler için çok teşekkür ediyoruz. Sizleri daha iyi makam ve mevkilerde görmek isteriz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Budan, davetlilerle vedalaştı.

Editör: Haber Merkezi