Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) tarafından 6736 Sayılı Kanun kapsamında  Su Borçlarının Yapılandırılma işlemleri devam ediyor.

KASKİ Afşin Şubesi tarafından yapılan açıklamada 30 Haziran 2016 tarihi öncesine ait su ve atıksu borçlarının yapılandırma fırsatının 31 Ekim 2016 Pazartesi günü sona ereceği belirtildi.

Su borcu olan vatandaşları yapılandırma fırsatından yararlanması konusunda uyaran KASKİ Afşin Şube Müdürlüğü, müşterilerinin bu fırsatı iyi değerlendirerek tüm borçlarını sağlanan kolaylıkla bitirebileceğini duyurdu.

Başvuru için son tarih ise 31 Ekim 2016

KASKİ Afşin Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 6736 Sayılı Kanun gereği su borçlarının yeniden yapılandırılmasına dair yaptığı açıklamada ayrıca kanun gereği su ve atık su alacaklarını yeniden yapılandırılması için son tarihin 31 Ekim 2016 olduğu belirtildi.

36 Aya Kadar Ödeme İmkanı

Su borcu olan vatandaşlara peşin ödeme kolaylığının yanı sıra 36 aya kadar taksit imkanı da tanınıyor.

Konu ile ilgili KASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle: “Söz konusu kanun gereği su ve atıksu borcu bulunan abonelerimize borçlarını yeniden yapılandırması hususunda imkân sağlanmıştır. Su borçlarına ilişkin olarak 1 Temmuz 2016 tarihinden önce var olan borçlar yapılandırılma kapsamına giriyor. Aboneler, KASKİ Genel Müdürlüğünce tahakkuk edilen ancak ödenmemiş su ve diğer borçlarını yapılandırarak peşin ya da 6 taksit (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay), 18 taksit 36 ay vade ile ödenebilecek. Yapılandırma kapsamında peşin ödemelerde faizlerin %80’i siliniyor. Taksitlerin 2 ayda bir ödenmesiyle ödeme süresi 36 aya çıkıyor.

Su Borçlarını Nerede Yapılandırabilirim?

Su ve atıksu borçlarını 6736 sayılı Kanun’un ilgili maddelerinden yararlanarak yeniden yapılandırmak için, T.C Nüfus Cüzdanı ile birlikte KASKİ Afşin Şubesine müracaat edilmesi gerekmektedir.

Vatandaşlar su borçlarının yapılandırma işlemlerini KASKİ Genel Müdürlüğü ve KASKİ İlçe Şube Müdürlüklerinde abone numarasıyla yapabilirler. Su borçlarına ilişkin yapılandırma için son Tarih 31 Ekim 2016. Bu tarihten sonra yapılan başvurular işleme alınmayacak.

 

 

Editör: Haber Merkezi