Olay, akşam saat 22.00 sıralarında Çamlık Mahallesi 35. sokaktaki ikamette meydana geldi. İddiaya göre, meyve sebze satışı yapan Mehmet G., evinde bulunan meyvelerin olgunlaşması için yanlarına karpit koydu.
Bir süre sonra karpit nedeniyle gaz yoğunluğu oluşan odaya gelen Mehmet G. ısıtıcının fişini prize taktı. Bu esnada büyük bir gürültü ile patlama meydana gelirken, evin büyük bir bölümü kullanılmaz hale geldi. Hane halkının da bulunduğu evde şans eseri can kaybı yaşanmazken, Mehmet G.’de patlamayı küçük sıyrıklarla atlattı.
Olayın ardından patlamanın yaşandığı eve, çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemleri alırken, olay yeri inceleme polisi evde araştırma yaptı.
Görgü tanıkları, büyük bir patlama sesi duyarak eve koştuklarını söylediler. Mehmet G.’nin kardeşi 7 yaşındaki Zehra’da patlama nedeniyle büyük korku yaşadıklarını kaydetti. Patlama anında evde olduklarını ifade eden Zehra, “Ağabeyim ışığı açıp ufoyu taktığında patladı. Gürültüyü duyup hemen dışarı çıktık. Arkadaşım bize gelmişti, o anda sandalyenin altında kalmıştı. Onu da çıkarttılar. Korktuk ama bir şey olmadı” dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
KARPİT NEDİR?
Karpit, meyvelerin olgunlaştırılması için, özelikle yeşil muzların, armutların veya limonların sarartılmasında kullanılır. Uçan balonlara da enjekte edilen karpit, suyla birleştiğinde hızla tepkimeye girerek asetilen gazı çıkartıyor.
Editör: Haber Merkezi