Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Afşin’de yaralar sarılmaya devam ediyor.

Çorum Valiliği ve belediyesi, depremden etkilenen Afşin için tüm imkanlarını seferber etti.

Depremin olduğu günden itibaren Afşin’e sadece Çorum Belediyesinden 45 tır yardım tırı gönderildiğini ifade eden Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 10 ili etkileyen depremlerle tüm ülkenin kardeş olduğunu kanıtladığını söyledi.

Afşin’de, Çorum Belediyesine ait çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Halil İbrahim Aşgın, deprem koordinasyonunu sağlayan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ile bir araya gelerek, istişarede bulundu.

Depremin ardından, Türkiye’nin kardeş ve beraberliğini pekiştirdiğini ifade eden Aşgın, “Deprem olur olmaz biz ayağa kalktık ve çok geniş alanı etkilediği için tüm ekibimizi toplayarak arama kurtarma çalışmalarını katıldık. Afşin’e gelen ilk arama kurtarma ekibinin Çorum Belediyesi olduğunu öğrendik. Enkaz altından birkaç canımızı çıkarmak bize moral oldu ve dün itibariyle 72 saatin sonunda hamile bir kadını çıkarttık ekibimizle birlikte. Buna vesile olduğumuz için çok mutluyuz.” dedi.

Çorum’dan Afşin’e 150 personel ve 33 adet iş makinesiyle geldiklerini dile getiren Aşgın, “İmkanımız dahilinde ne talep edildiyse sahada olmaya çalışıyoruz. Çorum Valimiz Mustafa Çiftçi’nin de Afşin’de koordinatör vali olarak görev yapması bizim imkanlarımızı daha da artırıyor. Sadece Çorum Belediyesinden 46 tır insani yardım malzemesini Afşin’e gönderdik. İlçe belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın da organize ettiği yardımlarla Afşin’e onlarca yardım tırı geldi. Özellikle Çorum Valimiz Mustafa Çiftçi’nin bizleri bilgilendirmesiyle Afşin için fırınlarımızdan çıkan sabah 30 bin, akşam 30 bin olmak üzere günlük 60 bin adet ekmeği göndermeye başladık. Bunun dışında temizlik araçlarımızı buraya göndereceğiz. Ne gerekiyorsa buraya göndermeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“Kardeşlik bu günde belli olur”

Çorum olarak, zor günlerde milli şuur, beraberlik görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Afşinli kardeşlerimiz evlerinde hasar olduğu için evlerine giremiyorlar ama Çorum’daki kardeşleri de gönüllerinde hasar olduğu için evlerinde rahat duramıyorlar. Çorum halkı yardımların toplanması, tırlara yüklenmesine kadar görev alıyorlar. Afşin için elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi