Vali Yardımcı Bayram Öz tarafından Atatürk Meydanı'ndaki büste çelenk konulmasıyla başlayan programda, yılın sürücüleri ve trafik görevlilerine ödülleri verildi.
 Programda konuşan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, trafik kazalarının yüzde 80'nin sürücü hatalarından kaynaklandığını belirtt.Telli, sorunların çözümünün yine insan olduğunu ifade ederek "Tolerans, paylaşma, hoşgörü ve kurallara riayet şeklindeki sürücü tutum ve davranışları yaygınlaştırıldığı sürece, trafik güvenliği de aynı doğrultuda artacaktır. Trafikle ilgili sorun ve çözümlerin merkezi sadece denetleme ve düzelmeden sorumlu kurum ve kuruluşlar olmamalıdır" dedi.

Dulkadiroğlu Belediyesi Trafik Eğitim Parkuru'nda düzenlenen programda, Türkoğlu İlçesi İmalı İlkokulu 4. sınıf öğrencilerine akülü arabalar kullandırılarak, trafik kuralları hakkında teorik eğitim verildi.
Kahramanmaraş AK Parti  Milletvekili adayı Nursel Rehanlıoğlu ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'ın da katılımıyla gerçekleşen programda öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi.
Okay, haftanın önemine binaen böyle bir etkinlik düzenlemeyi uygun bulduklarını belirterek " Bugün Türkoğlu İlçesi İmalı ilk okulu öğrencilerini buraya trafik eğitimi vermek için getirdik. Ağaç yaşken eğilir. Çocukların şimdiden trafik kurallarını öğrensinler istedir" dedi. 
Editör: Haber Merkezi