İHH Kahramanmaraş Şubesi, Suriye halkına ulaştırılmak üzere bin adet battaniye ve 50 ton un gönderdi.
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kahramanmaraş Şubesi, "Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında, Suriye halkına ulaştırılmak üzere bin adet battaniye ve 50 ton un gönderdi.
İHH Şube Başkanı Süleyman Erayman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraşlıların Suriye'de yaşanan olaylara duyarsız kalmadığını belirtti.
Kent olarak söz konusu kampanyayı desteklediklerini ifade eden Erayman, temin edilen yardımları Suriye'ye ulaştırmak için yapılan çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Suriye halkının özellikle ekmek ve battaniye ihtiyacı bulunduğunu anımsatan Erayman, şunları kaydetti:
"Esed rejiminin fırınları bombalamasıyla insanların gıdaya ulaşmaları her geçen biraz daha zorlaşıyor. Biz bu olaylar uzaktan seyrediyor gibi gözüksek de çok yakınız. İçimize sızlatan insanlık dramına kayıtsız kalmıyoruz. Ağır kış şartlarından dolayı yardım seferberliğini biraz daha hızlandırdık ve Kahramanmaraş'tan Suriye'ye 50 ton un ve bin adet battaniye gönderdik."
Erayman, dernek olarak Türkiye'deki çadır kentlerde barınan Suriyelilere de yardım ettiklerini ve son olarak Kahramanmaraş'taki çadır kentte bulunan 11 bin kişiye giysi yardımında bulunduklarını kaydetti.
Editör: Haber Merkezi