Vali Şükrü Kocatepe, "Göreve başladığımdan bu yana 34 protokol yaptık" dedi.
Kocatepe, hayırsever iş adamı Abdullah Çinyak tarafından yaptırılacak 24 derslikli ilkokulunun protokolünde yaptığı konuşmada, kentte başlayan eğitim hamlesinin devam ettiğini söyledi.
Hayırsever iş adamlarının destekleriyle başlayan eğitim hamlesinde çok önemli bir seviyeye geldiklerini belirten Kocatepe, şunları kaydetti: "Kahramanmaraşımıza çok değerli sanayicilerimizden Abdullah Çinkay tarafından 24 derslikli bir okul yapmak üzere protokol imzalıyoruz. Okulumuz Üngüt Mahallesi'ne yapılacak. Çok ihtiyaç duyulan bir bölge dersilk sayısında sıkıntı olan bir yerdi. Mevcut okulun güney tarafından 24 derslik yeni bir okul yapacak. 2014 yılında inşallah hizmete açılacak. Ben hayırsever iş adamı Abdullah Çinkay'a teşekkür ediyorum. Göreve başladığımdan bu yana 34 protokol yaptık. Bunlardan 2 tanesi 2010 yılında imzalanmış."
Hayırsever iş adamı Abdullah Çinkay ise okul yıllarından hayalini kurduğu bir projeyi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Aile çevresinde zaman zaman okul yaptırma konusundaki konuşmalarının olduğunu kaydeden Çinkay, "Okul yaptırmayı düşünüyorduk.  Sayın valimizin teşvikleriyle okul yaptırmaya karar verdik. İnşallah imkan el verirse okulu tamamlarız. Memleket bizim memleketimiz. Başka okullar da yaparız. Okul yapılma işine en çok ben sevindim. İlkokulu köyde okudum ve köyümüzde okul yoktu. 5 kilometre uzakta gidiyorduk. Yol yoktu, araç yoktu hep yürüyerek gidip geliyorduk"
600 bin TL'si İL Özel İdare bütçesinden karşılanacak okulun maliyetinin 2 milyon 600 bin TL olduğu belirtildi.
Protokole, Özeli İdareden sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi