Kahramanmaraş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, haşere ve zararlılar nedeniyle 573 noktada ilaçlama çalışması yapıyor.
Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşların özellikle park ve mesire alanlarında huzur içerisinde vakit geçirebilmeleri için baharla birlikte ilaçlama çalışmalarına başlandığını belirtti. 90 mahalle ve 3 belde olmak üzere toplam 573 noktada parklar, mesire alanları, okullar, camiler ve mezarlıkların ilaçlandığını ifade eden Poyraz, şunları kaydetti:
"Bu yılda havaların ısınmasıyla birlikte her türlü kemirgen ve diğer zararlılara karşı vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda ve rutin olarak ilaçlama hizmetine başlanılmıştır. Şu ana kadar Üngüt, Pınarbaşı, Ballıca, Yavuz Selim, Fevzipaşa, İsa divanlı mahallelerinde haşere ilaçlaması ile Sümer mahallesinde çok miktarda kene ilaçlama çalışması yapılmıştır.
Müdürlüğümüzce bu yıl içerisinde makine, teçhizat ve farklı türlerden ilaç alımı yapılarak ilaçlama işleminin daha etkin, verimli ve hızlı bir şekilde yürütülmesi planlanmaktadır." - Kahramanmaraş
 
Editör: Haber Merkezi