Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ve Bocce Federasyonu Kahramanmaraş İl Temsilciliği tarafından organize edilen, 1. Bocce Şenliği gerçekleştirildi. 

Kahramanmaraş’ta ilki düzenlenen Bocce Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Onikişubat Belediyesi’nin katkılarıyla Vali Saim Çotur Stadı’nda düzenlenen şenliğe ilk, orta ve liselerde eğitim gören 300 çocuk ve genç katıldı.

Katılımcılara keyif dolu bir gün yaşatan şenliğin açılışında, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yoğurt, Bocce İl Temsilcileri ile gösteri müsabakasında karşılaştı. Şenliğin sonunda dereceye giren öğrencilerin madalyalarını takdim eden Başkan Yardımcısı Yoğurt, katılımcılara Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in selamlarını iletti. Bu tür şenliklerin çocukların ve gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimleri için taşıdığı önemi vurgulayan Yoğurt, şöyle konuştu:
“Sevgili gençlerimiz, bildiğiniz gibi teknolojinin gelişmesiyle birlikte hemen her evde bilgisayar ve benzeri cihazlar bulunmakta. Teknolojinin de avantajları gibi bazı dezavantajları bulunuyor. Bilgisayarla büyüyen çocuklarımız yalnızlaşmakta. İşte bu tür aktiviteler çocuklarımızın paylaşım duygularını artırmak, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamak için. Bundan dolayı, Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’de bu tür etkinliklere büyük önem veriyor ve hem madden hem de manen katkı sunuyor. Bilindiği gibi her yaş ve her sosyo ekonomik gruptan insanın rahatça oynayabileceği Bocce oyununun aslında eskiden beri farklı şekillerde oynandığını, hatta hala bazı yerleşim bölgelerimizde bu geleneğin devam ettiğini belirtmek isterim. Biz de Onikişubat Belediyesi olarak bu eğlenceli sportif faaliyetinin gelişmesine katkı sunacağız, belediyemize ait park ve bahçelerde küçük düzenlemeler ile bu ve benzeri oyun parkurları kuracağız. Ben şenliğe katılan, katkı sunan her kese teşekkür ediyor, müsabakalarda yarışan gençlerimizi kutluyorum.”
Müsabakanın ardından şenliğe katılan tüm katılımcı ve sporculara Onikişubat Belediyesi tarafından etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
Editör: Haber Merkezi