Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliği ile TÜBİTAK finansal desteği ile düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı'nın dördüncüsü başladı. 
KMTSO'da düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı'nda mimarlık ve mühendislik fakültesi öğrencilerinin hazırladığı projeler iş dünyasına sunuluyor.
Proje pazarına geçen yıl 38 proje katılırken, etkinlik bu yıl 42 projenin yarışına sahne oldu. Organizasyonda jüri tarafından seçilen 5 projeye ödül verilecek. Birinciye 3 bin TL ödülün olduğu yarışmada ikinciye 2 bin TL üçüncüye bin TL, dördüncü ve beşinciye 500 TL para ödülü verilecek.
Açılışta konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Türkiye, 2023 yılında milli gelirini 2 trilyon dolara, yıllık ihracatını ise 500 milyar dolara, 8 yıl sonra fert başına milli gelirini 25.000 dolara çıkarmayı hedeflemekte olduğunu söyledi.
“Bu hedefleri sağlayabilmek adına bundan sonraki süreçte, ekonomik başarıyı bilim ve teknolojiyle, inovasyonla aramamız gerekmektedir” diyen Karaküçük şöyle konuştu: 
“Türkiye’de bundan sonraki süreçte ne işgücü ucuzlayacak ne enerji ne de hammadde. Dünyada bizden çok daha ucuz işgücüne ve enerjiye sahip ülkeler var. Onlarla bu kulvarda yarışma imkanımız, orada bir rekabet şansımız bulunmamaktadır. İşletmeler için bilgi ya da tekniğin hızlı şekilde üretime yansıması ve ticarileşmesi çok önemlidir. Bu itibarla batılı ülkelerde, özellikle sanayileşme konusunda mesafe almış ülkelerde, bilginin ticarileşmesi daha hızlı ve etkin şekilde gerçekleşmektedir. Bunun da altında yine ar-ge ve bununla birlikte kuvvetli üniversite-sanayi işbirliği yatmaktadır”
Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kemal Kıymık ise, üniversite sanayi işbirliğinden doğan sinerjinin çok önemli olduğuna değindi.
Konuşmaların ardından stantlar gezilerek öğrencilerin yaptığı projeler hakkında detaylı bilgiler alındı.
Editör: Haber Merkezi