Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, yeni yapılan dersliklerle sınıflardaki yoğunluğun azalacağını belirterek, "2014-2015 eğitim-öğretim yılında ideal sınıf mevcutlarıyla eğitim vermeyi planlıyoruz" dedi.
Vali Kocatepe, Sergentepe İlköğretim Okulu'nda öğrencilere karne dağıtarak, 260 bin öğrencinin sömestr tatiline çıktığını söyledi. İlk ve orta öğretim ile okul öncesi eğitimde, başarılı bir yarıyılın geride kaldığını ifade eden Kocatepe, tüm öğretmenlere teşekkür etti.
11 Şubat'ta okulların yeniden eğitim-öğretime açılacağını anımsatan Kocatepe, öğrencilerin 15 günlük tatilin ardından şevkle okullara döneceğini dile getirdi. İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Kocatepe, 2013 yılında 76 milyon TL'lik bir kaynağın milli eğitime harcanacağını kaydetti. Kocatepe, şöyle konuştu:
"Bu sene milli eğitim yatırım programımıza cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir rakamla başladık. 72 milyon TL'lik bir yatırım programı yaptık. 4 milyon TL'de 2012'den ilave ödeneğimiz vardı. Yani 76 milyon TL'yi eğitim-öğretim, okul yapım programına ayırarak 2013 yılına başlıyoruz. Bu yılsonunda 2014'te hem il merkezi hem de ilçelerimizde daha rahat eğitim öğretime devam edeceği. Sınıflarımızdaki yoğunluk ideal ölçülere düşecek. Geçmişte sınıf mevcutlarımız 50'nin üzerindeydi. Şu anda 40'lı rakamları telaffuz ediyoruz. Şu anda devam eden inşaatlarımız var. Bunlar sene sonunda bitecek. Yani 2013-2014 eğitim öğretim yılına başlarken sınıflarımız daha da rahatlayacak. Ancak bu yıl yaptığımız yatırım programı 2014'te tamamlandığında 2014-2015 eğitim öğretim yılında ideal sınıf mevcutlarıyla eğitim vermeyi planlıyoruz."
Eğitimde köy çocuklarına fırsat eşitliği sunmak için pansiyonlar da yapıldığını vurgulayan Kocatepe, "Köy çocuklarımızın il merkezinde lise öğrenimi alabilmeleri için pansiyonlar yapmayı planlıyoruz. İnşallah bu yıl 3 pansiyon yapacağız. Eğer bunları yaparsak köylerimizde ilkokulu bitiren çocuklarımız il merkezinde lise eğitimini alabilecekler. Biz istiyoruz ki eğitim öğretimdeki fırsat eşitliğini köylerimizdeki çocuklarımızda yakalasınlar. Onların içindeki cevherleri de keşfetmiş olalım" diye konuştu.
Kocatepe, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan'ın da katıldığı törenin ardından, okula yapılan ek derslikler hakkında bilgiler aldı.
Editör: Haber Merkezi