Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinde bulunan Yanık Tedavi Merkezi'nde 2 yılda 18 bin yanık tedavisinin yapıldığı bildirildi.

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde hizmet veren merkezin 1 Ocak 2014 tarihinde yanık ünitesi olarak açıldığı, daha geniş bir yelpazede hizmet sunulabilmesi için yatak kapasitesinin 17’ye çıkarıldığı ve 31 Temmuz 2015 tarihi itibariyle Yanık Tedavi Merkezi olarak tescillendiği belirtildi.

Her türlü yanık hastasına müdahale edilebilecek kapasiteye sahip merkezde 3 genel cerrahi uzmanı, 1 anestezi uzmanı, 26 sağlık personeli, 7 hizmet alımı ile çalışan personelin görev yaptığı hatırlatılan açıklamada, açıldığı günden bu yana toplam 18 bin yanık hastası bakılan merkezde 1250 hastadan fazlasının yatırılarak tedavi gördüğü, 800 yanık hastasının ameliyat edildiği vurgulandı.

Tescil alındıktan sonra çoğunluğu çevre illerden olmak üzere toplam 160 civarında hasta sevkinin de kabul edildiği kaydedildi.
Editör: Haber Merkezi