Şırnak Uludere'de bölücü terör örgütü mensupları tarafından pusuya düşürülen ve eş zamanlı olarak güdümlü tanksavar roketi ile yapılan saldırı sonucunda ağır yaralanan Türkoğlu nüfusuna kayıtlı olan Er Ahmet Suna şehit oldu.

21 yaşındaki Tankçı Çavuş Ahmet Suna, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, acı haberi ise Türkoğlu ilçesindeki ailesine ulaştı.

Yapılan açıklamada, “Şırnak­ Uludere 48. Hudut Tugay Tank Komutanlığı 2.Tank Bölük Komutanlığı emrinde görevli Tankçı Çavuş Ahmet Suna, 10 Ağustos günü Şırnak­Hakkari Karayolu üzerinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklı pusu ile eş zamanlı olarak personelin bulunduğu tanka güdümlü tanksavar roketi ile saldırı düzenlenmesi sonucu yaralanmıştır. Aynı saldırıda 3 personelimiz şehit düşmüş, 8 personelde yaralanmıştır. Yaralı personel Tankçı Çavuş Ahmet Suna kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olmuştur” denildi.

Bekâr olan şehidin, Türkoğlu ilçesi nüfusuna kayıtlı ve 3 kardeşi olduğu belirtildi

Şehit Ahmet Suna'nın baba evine acı haber verildi.

Şırnak Uludere'de askeri aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı infilak ettiren teröristler, daha sonra aracı yaylım ateşine tuttu. Çıkan çatışmada 4 asker şehit olurken, 9 asker yaralandı. Teröristler ise olay yerinden uzaklaşıp izlerini kaybettirdi. 
Şehit olan askerlerden 21 yaşındaki Er Ahmet Suna'nın Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesine bağlı Gaziosmanpaşa mahallesindeki baba evine acı haber verildi. Türkoğlu İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, jandarma komutanı Çağatay Anıl Yazıcı ve Belediye Başkan yardımcısı Ramazan Bozdoğan, gözyaşlarına boğulan baba Ali Suna'yı teselli etmeye çalıştı. 
Komşusu Şeref Kök İsimli vatandaş ise, Ahmet'in bu sabah annesini telefonla aradığını belirterek, "Annesinin, 'oğlum seni çok özledim gel artık', çağrısına; Şehit Ahmet Suna'ın ise 'anne 75 günüm kaldı, bitirip öyle geleceğim' dediğini" aktardı. 

Haberin ardından şehidin evine Türk bayrakları asıldı.

Editör: Haber Merkezi