2016'da satılık konutlarda fiyatı en çok düşen iller ise sırasıyla Kahramanmaraş Kilis, Şanlıurfa, Ankara ve Siirt olarak belirlendi.

Emlak Endeksi 2016 yılı verilerine göre, büyük şehirlerin uydu kentlerindeki konutların metrekare fiyatları merkezdekilerden daha hızlı arttı.

Şirket açıklamasına göre, sahibinden.com 2016 yılı Emlak Endeksi verileri doğrultusunda İstanbul, Ankara ve İzmir'de uydukentlere olan talep hızla artıyor. Şehir merkezlerinden uzak bölgeler yeni projelerle gelişirken, ulaşım ağının genişlemesiyle daha da fazla tercih edilmeye başlandı.

Geçen yıl ülke genelinde satılık konut metrekare fiyatı en çok artan il yüzde 29,2 ile Yozgat oldu. Yozgat'ı Mardin, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale izledi.

Verilere göre geçen yıl kiralık konut metrekare fiyatı en çok Van'da arttı. Yüzde 26,3 artışın yaşandığı Van'ı sırasıyla Bitlis, Şanlıurfa, Ardahan ve Sinop takip etti. 2016 yılında kiralık konut metrekare fiyatı en çok düşen iller ise sırasıyla Bingöl, Osmaniye, Iğdır, Bayburt ve Bilecik oldu.

Editör: Haber Merkezi