Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekilleri ve Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekilleri dün TBMM'de düzenlenen Yemin Töreninde Yemin ederek görevlerine başladılar.

TBMM'nin 25. dönem çalışmaları, 7 Haziran'da seçilen milletvekillerinin yemin töreniyle başladı.

TBMM yemin töreni için Salı günü saat 15.00'de toplandı. Meclisin en yaşlı üyesi olarak CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın başkanlık ettiği toplantıyı izlemek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da meclise geldi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı TBMM’ye gelişinde 25. Dönem milletvekillerinin ikinci en yaşlısı Seyyit Eyyüpoğlu karşıladı.  Erdoğan, yaklaşık 45 dakika töreni izledi.

KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLLERİ..

Kahramanmaraş milletvekillerine yemin sırası geldi. Milletvekilleri soyadlarına göre alfabetik sırayla yemin ettiler. Buna göre sırasıyla  MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan , , AKP milletvekilleri  İlker Çitil, Mehmet Uğur Dilipak ,Sevde Beyazıt Kaçar,  Veysi Kaynak ,Nursel Reyanlıoğlu , MHP Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor Son Olarak ise AK Pati Kahramanmaraş Milletvekili ve Gurup Başkan vekili Mahir Ünal kürsüye gelerek; "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim." şeklindeki yemin metnini okuyup, yeminlerini tamamladılar.

 

Editör: Haber Merkezi