Kahramanmaraş'ta yapımına 2 yıl önce başlanan ve Karadeniz ile İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak 9 kilometre uzunluğundaki 3 tünelde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Milliyet'in haberine göre, temeli, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılan 3 tünel ve otoban standardındaki 19 kilometrelik karayolundaki çalışmalarda son kontroller yapılıyor. Hizmete açıldığında Karadeniz ve İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak 9 kilometre uzunluğundaki 3 tünel yaklaşık 2 yılda tamamlandı.

26 MAYIS'TA AÇILACAK

Yaklaşık 260 milyon liraya malolması beklenen projenin tamamlanmasıyla Kahramanmaraş-Göksun arasındaki ulaşım yaklaşık 40 dakikaya inecek. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş-Göksun arasındaki 3 tünel ve 19 kilometrelik karayolunun bölgenin önemli projelerinden biri olduğunu söyledi.

Ünal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan'ın destekleriyle eksiklikleri giderilen 3 tüneli 26 Mayıs'ta açmayı planladıklarını dile getirdi. Ünal, Kahramanmaraş-Göksun arasındaki 3 tünelin 2 yılda tamamlandığını hatırlattı.

2 YILDA 3 TÜNEL YAPILDI

Tünellerden sadece birinin uzunluğunun Bolu Tüneli kadar olduğunu anımsatan Ünal, "Biz 2 yılda sadece Bolu Tüneli uzunluğunda 3 tünel yaptık. İnşallah 6 kilometre uzunluğundaki Göksun bağlantı yolunu da bitiriyoruz" dedi.

Kahramanmaraş'ı Malatya'ya bağlayacak karayolu için seçimden sonra ihale yapılacağını anlatan Ünal, sözlerini şöyle tamamladı: "Böylece şehrimiz hem Kayseri hem de Malatya'ya uluslararası otoban standardında bir yolla bağlanmış olacak. Bu çalışmalar tamamlandığında biz de verdiğimiz sözü yerine getirmiş olacağız. Önümüzdeki süreçteki planlamalarımızda var. Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan direkt bir yol çalışması yapıyoruz. Aynı zamanda Göksun ilçemiz Akdeniz bağlantısının da merkez durumunda olacak." 

Editör: Haber Merkezi