Kahramanmaraş Garnizon Komutanı aynı zamanda 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin, FETÖ/PDY ilişkili rütbeliler arasında yer aldığı iddiasıyla Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 
15 Temmuz 2016 tarihinde saat 22.00 sıralarında Türkiye’de darbe kalkışmasında bulunan rütbelilerin yaptıkları WhatsaApp görüşmelerinde adı geçen Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, hakkında gözaltı kararı üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcıları Gazi Kışlasında yer alan makamında ve ikametinde incelemelerde bulundu.
Darbe kalkışmasında izinli olduğu öğrenilen, aslen Muş’lu olan Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin’in evinde yapılan aramada eşi Sevgi ve 4 çocuğuyla İstanbul’a gittiği öğrenildi.
Darbe kalkışmasının önlenmesiyle Gazi Kışlasında askeri araçların dışarı çıkmaması ve vatandaşlar tarafından olası bir saldırıya maruz kalınmaması için kışla giriş çıkışları iş makineleriyle kapatıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yaşanan olaylar sonrası vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak adına şehir içinde yer alan halk otobüslerini kinci bir talimata kadar ücretsiz olduğunu belirtti.
Kahramanmaraş genelinde dün yaşanan olaylara karşı vatandaşlar ise araçlarıyla konvoy ve yürüyüş yaparak hükümete olan desteklerine devam ediyor.
Editör: Haber Merkezi