Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar:
“Kadastro mahkemesi Afşin’e getirilsin”
Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar ve mahalle muhtarları bir araya gelerek geçtiğimiz yıl Afşin’de kapatılan Kadastro Mahkemesi’nin yeniden Afşin’de açılmasını istediler.
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 20.06.2013 tarihli yazısıyla bazı kadastro mahkemelerinin yargı çevrelerini yeniden düzenledi. Bu kararnameyle Afşin ve Göksun ilçelerinde bulunan Kadastro Hâkimliği Kaldırıldı. Afşin’de 80, Göksun’da 24, Elbistan’da ise, 38 kadastro dosyası bulunuyor.
Afşin Ziraat Odası’nda bir araya gelen muhtarlar Afşin’e Kadastro Mahkemesi’nin kurulmasını ardından ise Kadastro Hakiminin atanmasını talep etiler.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, “Bildiğiniz gibi Kadastro Mahkemesi Afşin’den kaldırıldı. Afşin’de 80 dosya, Elbistan’da 24, 38 dosya ise, Elbistan’da bulunuyordu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu bir karar alarak 2013 yılında Afşin ve Göksun’daki Kadastro Mahkemesi’ni kapatarak Elbistan’a gönderildi. Afşin’in hem dosya sayısı fazla hem de kamulaştırmalar devam ettiğinin den bu sayı daha da artacak. Biz Afşin’e Kadastro Mahkemesi’nin yeniden açılması ve ardından Kadastro Hakiminin atanmasını istiyoruz”
 
Editör: Haber Merkezi