Kahramanmaraş’ta hırsızların çaldıkları hayvanları kestikleri kaçak kesimhane, jandarmanın düzenlediği operasyonla ortaya çıkartıldı.
Alınan bilgilere göre, Kozludere köyünden 5 adet büyükbaş hayvan hırsızlığı meydana geldiği bilgisini alan, Merkez Jandarma Komutanlığı ve İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Hırsızların izini süren jandarma, çalınan 5 hayvanın Üngüt Mahallesi’ndeki bir eve getirildiğini tespit edildi. Alt katı ahır, üst katı ise kesimhaneye dönüştürülen eve baskın yapan jandarma 4 kişiyi gözaltına aldı.
Operasyonda yaklaşık 1 ton kaçak et, 57 adet küçükbaş hayvan, 2 adet tüfek, 1 adet sahte mühür ve 10 gram esrar ele geçirildi, hayvanların taşındığı kamyona da el konuldu. Jandarmanın yaptığı incelemenin ardından, kaçak etler ve canlı hayvanlar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Olayda gözaltına alınan İ.Ş., H.B.B., H.B. ve M.S.’nin jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi