Yeter Kıraç Kuran Kursu ve Taziye Evi Açılışa Hazır

İşadamı Koray Kıraç tarafından Başüstü Mahallesi’ne  inşa edilen "Yeter Kıraç Kuran Kursu ve Taziye Evi" açılış için gün sayıyor.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce Başüstü Mahallesine Kuran Kursu ve Taziye Evi yapacağının sözünü veren İşadamı Koray Kıraç, sözünü tutarak mahalleye 250 metrekare kapalı alana 2 katlı olarak yaptırdığı Kuran Kursu ve Taziye Evi tamamlandı.

Başüstü Mahallesindeki Yeter Kıraç Kuran Kursu ve Taziye Evi’nde devam eden çalışmaları inceleyen Koray Kıraç, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce bayanlara verilen sözün yerine getirilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Çevre düzenlemesi yapılmasının ardından açılışının yapılacağını belirten Kıraç, “ Belediye Başkanlığı seçimlerinde Başüstü Mahallemize geldiğimizde ablalarımız önümüzü çevirdiler ve mahallelerinde taziye evi ve kuran kursu yapılması istediklerini söylediler. Ablalarımızın isteğini kıramadık ve seçimi kazanalım veya kazanmayalım buraya bir taziye evi ve kuran kursu yapacağımızın sözünü verdik. 5 Eylül 2014 Cuma günü temelini attık ve bugün inşaatı bitti. Çevre düzenlemesi yapılmasının ardından Başüstü’ndeki hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.” açıklamasında bulundu.

Annesi Yeter Kıraç adına Kuran Kursu ve Taziye Evi yaptırdığına değinen Kıraç, “ İnşallah, ablalarımız, kardeşlerimiz buraya gelerek kuran öğrenecekler ve okuyacaklar. Bizleri mutlu edecek tek şey, burada kuran eğitimi gören insanların hayır duasını almak olacaktır.

Daha sonra konuşma yapan Başüstü Mahallesi Muhtarı Cuma Satılmış, belediye başkanlığı seçimleri esnasında mahallenin bayanlarına verdiği sözü tutmasından dolayı ve mahalleye taziye evi ve kuran kursu yaptıran İşadamı Koray Kıraç’a teşekkür etti.

Kısa bir süre sonra Yeter Kıraç Kuran Kursu ve Taziye Evinin açılışının yapacaklarını belirten Muhtar Satılmış, “ 2 katlı olan binamızın alt katını taziye evi, ikinci katını ise bayanlarımız kuran kursu olarak kullanacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi