Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı İş Güvenliği ve Yangın Önleme Eğitim Semineri gerçekleştirdi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerine başka illerden gelen itfaiyecilerin yanı sıra ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektördeki itfaiye şefleri, yangın sorumluları, sivil savunma uzmanları katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye İtfaiyesi personellerinin yanı sıra Adana, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Hatay, Malatya, Kayseri, Gaziantep illeri ile Besni ve Gölbaşı ilçe itfaiyelerinden sorumluların da katıldığı eğitim 4 saat sürdü.

Eğitim seminerinin açılış konuşması bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un şehir dışında olması nedeniyle bu seminere katılmadığını ifade ederek: “Büyükşehir Belediye Başkanımız bu tür eğitim seminerlerine ve İtfaiye Teşkilatımıza çok büyük önem vermektedir. Kendilerinin selamlarını iletiyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından sunumuna geçerek katılımcıları bilgilendiren Daire Başkanı Küçükönder, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin teşkilat yapısını, çalışma prensiplerini, yapılan eğitim seminerlerini ve tatbikatlarını anlattı.

Daire Başkanı Küçükönder yaptığı sunumda: “İtfaiye Teşkilatı olarak bizim amacımız farkındalığı artırmak. Yangın önleme faaliyetleri ve eğitim seminerlerine ağırlık veriyoruz. Biz itfaiyeciliği tıptaki koruyucu hekimliğe benzetiyoruz. Nasıl ki hamile bir annenin yapılan tetkiklerinde doğacak çocukta olası bir rahatsızlık söz konusu ise buna karşı tedbir alıyorsa, biz de kamu kurum ve kuruluşlar ile, fabrikalarda, işyerlerinde, yurtlarda, apartmanlarda verdiğimiz eğitimler ve tatbikatlarla olası bir yangın çıkışı önlemenin veya çıkan yangına kişilerin seyirci kalmayarak anında müdahale etmelerini sağlıyoruz. Böylece çoğu yangınlar daha büyümeden söndürülmekte ve can kaybı olmazken, maddi hasar da düşük boyutlarda olmaktadır” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi olarak her zaman eğitim vermeye hazır olduklarına dikkat çeken Küçükönder: “Kamu kurum ve kuruluşlarımız ile site, apartman, fabrika, yurt gibi insanlarımızın toplu olarak bulundukları ve yangın çıkma riski yüksek mekanlarda orada bulunan insanları eğitmek adına her zaman hazır olduğumuzu bildiriyoruz. Bize talep gelmesi durumunda derhal değerlendirerek orada bulunan insanları yangın önleme ve yangına anında müdahale etme konularında eğitim veriyoruz. Bir keresinde bir yurtta eğitim vermiştik. Eğitimden sanırım bir hafta veya 10 gün sonra yangın çıkıyor ve tutuşan yatak diğer yataklara ve yurdun geneline yayılmadan önce yaşları 10-12 olan öğrenciler tarafından 20 adet yangın tüpü kullanılarak büyümeden söndürülüyor. Normal bir yetişkinin bir tüple söndürebileceği bir yangın ama öğrencilerin anında müdahale ederek yangını büyümeden söndürmüş olmaları çok önemli” diye konuştu.

Daire Başkanı Küçükönder’in sunumunun ardından kürsüye gelen Drager A. Ş Genel Müdürü Abidin Korkmaz, yangınlar,gazlar, duman ve tehlikeli ortamlarda hareket tarzı ve kişisel koruyucu donanımlar konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Editör: Haber Merkezi