Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel şirketlerle kutsal topraklara gidecek olan Afşinli  46 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara yolcu edildi. 

Afşin’de Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel şirketlerin organizasyonuyla hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adayları için saat 17.30’da Afşin İlçe Müftülüğü-Pınarönü Camiinde tören düzenlendi.

Törende konuşma yapan Afşin İlçe Müftüsü  Yakup Yıldırım, hacı adaylarına kendileri için dua etmelerini istedi. Müftü Yıldırım, “Burada çok kutsal olan bir amaç için toplandık. Her müminin gönlünde Allah’ın evini ziyaret etmek ve Peygamber Efendimizin (sav) Ranza-i Mutahhara’sını  ziyaret etmek yatar. Allah’ın evini ziyaret edecek olan ve misafir olarak gidecek olan, Peygamber Efendimizin (sav) kabrini ziyaret edecek olan kardeşlerimizi uğurlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Cenabı Allah bu toplanma vesilemizi hayırlara vesile kılsın. Zaten Cenabı Allah, gücü yetenlerin, Beytullah’ı ziyaret etmeleri bir görevdir, bir gerekliliktir şeklinde bunu bizlere yüklüyor. Yani gücü yetenlerin hacca gitmeleri farz kılınmıştır. İşte bu hac görevini yerine getirecek olan kardeşlerimiz madden ve manen hazırlıklarını tamamladılar ve Allah’ın izniyle bizlerde arkadaşlarımız kutsal topraklara uğurlayacağız. Ecdatlarımız  Kabe ve Peygamber hatırı için yapmadıkları şey bırakmamışlardır, elhamdülillah şimdi bu aşkı bizler taşıyoruz.  Peygamber Efendimizin (sav) buyuruyor ki, benim kabrimi ziyaret eden, beni sağlığımda ziyaret etmiş gibidir. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Hayırlı yolculuklar diliyorum.” açıklamasında bulundu.

-Minik öğrenciler öğretmenlerini ağlayarak yolcu ettiler

Atatürk İlk Okulu’nda öğretmenlik yapan Adnan Aksu’yu öğrencileri gözyaşlarıyla yolcu ettiler. Öğrenciler, okul bahçesine kadar gelerek öğretmenlerinin otobüse binene kadar beklediler. Öğretmenlerini göz yaşlarıyla yolcu ettiler.

İşte Kutsal Topraklara Giden Hacı Adayları: 

Hanife  Demir, Leyli Yıldız, Recep Ceran, Dudu Ceran, Fatma Genç, Sultan Doğan, Ramazan Özgül, Kiraz Özgül, Nazmiye Polat, Bekir Çelik, Esme Çelik, Güllü Oral, Beyhan Erdoğan, Salih Taşdemir, Habibe Taşdemir, Mehmet Enkür, Aliye Enkür, Mevlidiyle Sekman, Mehmet Şişik, Müzeyyen Şişik, Musa Çelik, Güllü Çelik, Gülay Topaktaş, Zeynep Türkmen, Metin Sığınır, Ayşe Sığınır, Nebi Durak, Türkan  Durak, Mükremin Kurt, Evcan Kurt, Cengiz  Buyunduruk, Kısmet Buyunduruk, Rasık Aksu,  Ayşe Aksu, Menderes Aksu, Ayşegül Aksu, Rahime Aslantaş, Battal Kazi Aslantaş, Latife Aslantaş, Mesut Aslantaş, Habibe Akkaya, Asef Dağ,  Neşe Dağ, Fatma Ergül, Davut Enkür, Serengül Enkür.

Editör: Haber Merkezi