Balıkesir’in Savaştepe ilçesine İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Mustafa Mahir Turan, Afşin’deki 6 yılını değerlendirdi.

Görev süresi boyunca Afşin genelindeki eğitim fiziki alt yapısını geliştirmek için önemli adımlar atıldığını ve derslik sayısını artırdıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan, 6 yıl içerisinde Afşin’de yeni okul, tesis, pansiyon ve ek binalar olmak üzere 27 adet yatırım yapıldığını söyledi.

Savaştepe İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Mustafa Mahir Turan, Afşin’e veda ederek, görev süresi boyunca ilçe genelinde eğitim alanında yapılan yatırım ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

Konu hakkında yazılı basın açıklaması yapan Turan, birçok okulun bahçesine suni çim futbol sahaları basketbol ve voleybol sahaları kurulduğunu belirterek, doğalgaz altyapısı olan yerlerde okullara doğalgaz dönüşümü sağladıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“1993 yılında Çobanbeyli’ye atanarak öğretmenliğe başladım. 28 yıldır ilçemizde değişik okullarda öğretmenlik ve idarecilik görevimde bulunduktan sonra 13.05.2014 tarihinde Afşin İlçe Müdürü olarak göreve başladım. Altı yılı aşkın bir süre devam eden Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevim, Balıkesir İli Savaştepe ilçesinde tayin olma nedeni ile sonra ermiştir.

Görevde başladığım ilk günden günümüze kadar ilçemizin eğitimle ilgili sorunlarının çözümü için büyük bir gayretle çalıştım. Bu çalışmalarımız sırasında bizlerden yardımlarını esirgemeyen devlet büyüklerime, Kaymakamımız Ahmet Can Pınar Bey’e, Afşin Belediye Başkanımız Fatih Güven Bey’e, siyasi temsilcilerimize ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum.  Altı yıllık çalışmam süresince ilçemiz adına gayretlerini esirgemeyen şube müdürlerimize, milli eğitim personeline, okul idarecilerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve Afşinli hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Afşin’in eğitim alanında birçok sorunun çözüldüğünü belirten Turan, “ Görevim sırasında devlet büyüklerimizin yardımları ile ilçemizin bir çok sorunu çözdük. Göreve geldiğimizde öğretmen açığımız 300-320 civarında iken ilçemizin zorunlu hizmet bölgesine alınması ve yapılan öğretmen atamaları ile çok şükür şu anda öğretmen açığımız 25-30 sayılarına kadar düşmüştür. Biz göreve geldikten sonra ilçemizde yeni okulların açılması ve eski binaların yenilenmesinde de büyük bir haraketlilik yaşadık.”

Görev yaptığı süreçte Afşin’de ilk defa açılan okul ve kurumlar hakkında bilgi veren Turan, “ Şehit Hüseyin Utku Anaokulu, Gökkuşağı Anaokulu, Ertuğrul Gazi İlkokulu, GOP İlkokulu Ek Binası, Alparslan Mahallesine 23 Derslik İlkokul, Yeşilyurt Mahallesi İlkokulu, Afşin Fen Lisesi, Afşin Fen Lisesi Pansiyonu, Afşin Fen Lisesi Spor Salonu, Atlas Anadolu Lisesi, Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. 2. Kademe, Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe, MTSK E-Sınav Merkezini Afşin’e kazandırdık” dedi.

Binası yenilenen okul ve kurumlarının olduğunu belirten Turan, “ Koçovası Eşe Ve Yusuf Gül İlkokulu, Erçene İlkokulu, Namık Kemal İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, TOKİ Afşinbey Ortaokulu, Afşin Şifa Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi, Zümrüt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tanır ÇPL, ATATÜRK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölye Binası, Arıtaş Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi Pansiyonu,  Afşin İmam Hatip Lisesi Ve Pansiyonu, Öğretmenevi, Hüyüklü İlkokulu ve son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası yenilendi” açıklamalarına yer verdi.

Editör: Haber Merkezi