Afşin'de mahalle muhtarları ve kurum amirlerinin katıldığı ilçe koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Hükümet Konağı Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, 2019-2020 yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi.

Kaymakam Pınar, "İlçemizde yeni eğitim öğretim yılı başladı. İnşallah ilçemiz, ülkemiz için hayırlara vesile olur. Yeni eğitim ve öğretim yılı kapsamında okul içi ve çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri geniş bir çerçevede ele aldık. Düğün ve nişan törenlerinde alınacak önlemler ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda bizleri dikkate alan muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız sorumluluk alanlarında düğünlerde havaya silah sıkılmaması konusunda mücadele veriyor. Düğünlerde havaya ateş eden kişiye gerekli cezai işlem yapılmakta. Geçtiğimiz yıllara nazaran da silah sıkılma olaylarında azalma var. Ama bizim amacımız bu işin son bulması. " diye konuştu.

İlçe merkezindeki metruk binaların kaldırılmasıyla alakalı çalışmaların devam ettiğini ifade eden Pınar, "Muhtarlarımız bizlere mahallelerindeki metruk halde bulunan, kullanılmayan, terk edilmiş uyuşturucu kullanan kişilerin uğrak yeri haline gelen yerleri bildirmesi gerekiyor. Bu yerlerin  temizlenerek metruk vasfından çıkarmamız gerekiyor.

Pınar'ın konuşmasının ardından muhtarlar mahalleler ile sorunları dile getirdi ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya, Afşin Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Daire Başkanı Halis Yiğitoğlu, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi