Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Kültür Varlıklarını Koruma Komisyonu Afşin’in Dağlıca Kasabası’nda bulunan Hurman Kalesi’nin restorasyonu yapılması için harekete geçti. Komisyon Afşin’e gelerek incelemelerde bulundu.
Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Kültür Varlıkları Koruma Komisyonu Başkanı Ekrem Ergin, Komisyon Üyesi Cengiz Sezal, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Kösebalaban ve İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İlişkiler Müdürü Ahmet Koçak ve Tanır Kasabası Belediye Başkanı Nuretin Sarıkaya Hurman Kalesi’nde incelemelerde bulundular.
İncelemeler sonrası açıklama yapan İl Genel Meclisi Kültür Varlıkları Koruma Komisyonu Başkanı Ekrem Ergin, “Kültür Varlıkları Komisyonu olarak bugün  Afşin ’ne bağlı Dağlıca Kasabası’nda bulunan Hurman Kalesi’nde incelemelerde bulunduk. Hurman Kalesi’ni çok berbat bir durumda bulduk. Bu kale bu şekilde olmamalıydı. Biran önce restore edilip biran önce faaliyete geçmesi için elimizden geleni yapacağız. İncelemeler sonrası bir rapor hazırlayacağız ve bu raporu ilgili kurumlara sınacağız.” şeklinde konuştu.
Komisyon daha sonra Tanır Kasabası’nda bulunan Ayran Dede’yi de gezdi. Komisyon son olarak Afşin Belediye’sine ziyaret etti.
Editör: Haber Merkezi