Kahramanmaraşlı Veli Duman, ömrünün son günlerini paylaşmak için evlendiği kadın tarafından altınları alınarak yüzüstü bırakıldı. İkinci baharını yaşamak için bankadan kredi kullanıp karısı için harcayan yaşlı adam, dolandırılmaktan çok kandırılmanın üzüntüsünü yaşıyor.
Namık Kemal Mahallesi’nde yaşayan 67 yaşındaki Duman, 10 yıl önce 7 çocuğunun annesi olan karısını kaybetti. En küçük kızı büyüyene kadar evlilik yapmayan Duman, şeker, tansiyon ve kalp rahatsızlıkları başlayınca kendisine yeniden bir hayat arkadaşı bulmak istedi.
Arayışlarını sürdüren Duman’a, Ekinözü ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Emine A.’yla evlenebileceği söylendi. Bunun üzerine Emine A.’yla görüşen yaşlı adam, kadına ve çevresine evlenmek istediğini söyledi. Emine A.’nın da kabul etmesiyle çift, dini nikah yaparak beraber yaşamaya başladı. Duman’ın resmi nikahta yapmak istemesine rağmen kadın buna yanaşmadı.
İkinci baharı için bankadan 6 bin lira kredi kullanan, elinde bulunan 2 bin lirayı da yeni eşine harcayan Duman, bilezik, küpe ve yüzük gibi ziynet eşyalarıyla birlikte bir de cep telefonu alarak eşine verdi. Bunun yanında evliliğin hemen arkasından hastalanan Emine A.’nın safra kesesi ameliyatı da Duman tarafından yaptırıldı.
Ameliyatın ardından ise çift arasında huzursuzluklar başladı. Karısından bir gün olsun sıcak yemek dahi yemediğini söyleyen Duman, nihayetinde Emine A.’nın altınları da alarak evden ayrıldığını söyledi. Duman, şöyle konuştu:
“Ben şeker hastasıydım, tansiyon var, kalpten anjiyo oldum. Yalnız yaşayamayacağımı anladım ve bu kadınla irtibat kurdum. Evlenme kararı aldık. Geldiler buraya evlendik fakat resmi nikah yapmadık. Ben eşimin gönlünü yapmak için bir sürü borç ettim, bankadan para çektim biraz da bende vardı 10 bin lira masraf ettim. Sır kendinin gönlü olsun diye. Evlendiğimizin hemen ertesinde hastalandı, götürdüm ameliyat oldu, başını bekledim. İnsanlık yaptım, memnun olsun istedim. Ama beni yarım bıraktı, eşyalarını takıntıları aldı gitti. Masrafı da neyse, beraber yaşarız diye kendine umut bağladım. Ama beni yarım bıraktı gitti.”
Kadının kendinden önce 2 evlilik daha yaptığını söyleyen Duman, “İlk evliliği hariç, diğerinde de bana yaptığını yapmış. Bunu sonradan öğrendim. Bunlar böyle bir şebekeymiş. Ben diyorum ki, bu madem bana yapılmış en azından benden başka kimseye yapmasınlar, başkalarını yakmasınlar. Resmi nikah kıymak istedik, vazgeçti ‘olmaz’ dedi. Peki dedim ama yapacaktım. Resmi nikahı da gitmeyi planladığı için yapmadı. Bir ay evli kaldık, bir gün sıcak yemek bile yapmadı. Bana hep ters cevap verdi. Beni aldatmaya çalışmış yüzde yüz. Komşulara gidiyor benim dedikodularımı yapıyormuş” diye konuştu.
Duman, sözlerinin sonunda devletin bu konularla ilgili bir şeyler yapması gerektiğini savundu. Duman, “Devletimiz kadın hakları diyor ama bizim haklarımız ne olacak? Geliyor 3-5 gün evli durup kaçıyorlar. Bir memnuniyette olmuyor, bir sürü de masraf yaptırıp alıp kaçıyorlar. Devletimiz bunla ilgili de hiçbir şey yapmıyor yani. Karakola gittiğim halde, hiçbir hak iddia edemeyeceğimiz söylendi. Bize de bir hak tanınsın Allah rızası için” diyerek sözlerini tamamladı.
Lise öğrencisi kızıyla birlikte hayatını devam ettirmeye çalışan Duman, ev işlerinin birçoğuyla da yeniden kendi ilgilenmek zorunda kaldı.
Editör: Haber Merkezi