Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklenen Şansız Yöre Çocukları 5 Sahada Top Koşturuyor ve Taşıma Merkezindeki 10 Köye Oyun Merkezi Projeleri tamamlandı. Proje Koordinatörü Özgür Cerit, bir toplantı ile proje hakkında Kaymakam Metin Maytalman’ı bilgilendirdi.
Projelerin tamamlanmasının ardından Proje Koordinatörü Özgür Cerit, Elbistan kaymakamı Metin Maytalman, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Gül ve projelerin uygulandığı okulların müdürlerinin katılımıyla Elbistan Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda katılımcılara bilgi verdi. Cerit, “desteklenen Şansız Yöre Çocukları 5 Sahada Top Koşturuyor Projesi kapsamında kırsal kesimdeki 5 okula oyun sahaları yapıldı. Taşıma Merkezindeki 10 Köye Oyun Merkezi Projesi ile de kırsalda bulunan taşıma merkezli 10 ilköğretim okuluna oyun parkları yapılmıştır. Her iki projemizde tamamlanmıştır” dedi.
Toplantıda ayrıca projelerin uygulandığı okullarda öğrenim gören öğrencilerin okullarına yapılan oyun sahaları ve oyun parklarıyla ilgili düşüncelerini içeren videolarda gösterildi.
Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman’ın tamamlanan iki projenin 100 bin TL maliyetli olduğunu, uygulaması devam eden projelerle birlikte Elbistan’da 480 bin TL girdi sağlandığını belirtirken, Proje Koordinatörü Özgür Cerit ile projelerde emeği bulunanlara teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi