Afşin’e bağlı Hüyüklü Köyünde Nisan 2011 yılında imece usulüyle temeli atılan Hüyüklü Taziye Evi- Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Nisan 2011 tarihinde temeli atılan Hüyüklü Taziye Evi-Kur’an Kursu’nun inşaatı tamamlandı. 3 katlı olarak inşa edilen bina, yaklaşık 300 bin TL’ye mal edildi. İnşaatı tamamlanan Hüyüklü Taziye Evi- Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Fatih Aslan,  Hüyüklü Taziye Evi- Kur’an Kursu’nda emeği geçenlere teşekkür etti. Muhtar Aslan, “Hüyüklü kuran kursu ve taziye evimizin açılışında katkısı bulunan köy halkına, çevre köy ve kasabalardan yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Binamızın yapılması için en büyük etkeni gösteren köy imamımız İbrahim Sönmez’e ve Dernek başkanımız Hayri Kılıç ve dernek üyelerine yapmış oldukları öncelikli hizmetlerinde dolayı teşekkür ederim. Köyüm çok güzel bir kurs ve taziye evine kavuştu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim.” açıklamasında bulundu.

Kur’an okumanın önemine değinen Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, bütün sözlerin eskiyeceğini sadece Allah’ın sözünün eskimeyeceğini ifade etti. Kuran-ı Kerim’e önem verilmesine kaydeden Yıldırım, “Kuran dediğimiz zaman, falanın filanın sözü değil şöyle bir başımızı yukarıya kaldırdığımız zaman tepimizde duran güneş, yıldızlar ve gezegenlerin sahibi olan ve herzeye gücü yetecek olan Allah’ı Teâlâ’nın sözünden bahsetmiş oluyoruz. Bütün sözler eksiktir, bütün sözler eskir ama Allah kelamı eskimez ve hiçbir şekilde eksik değildir. Cenabı Allah kuran aşkını gönlümüzden almasın. Peygamber efendimiz bizlere iki şey bıraktığını söylemişti ve bunlara sarıldığımız sürece sapıtmayacağımız buyurmuştu. Ama sarılmadığımız sürece de sapıtacağımızı söylüyor Peygamber Efendimiz. Sarılacağımız iki şeylerden bir Kuranı Kerim ve Sünnetimdir buyuruyor Peygamber Efendimiz. Çok şükür bizim milletimiz Kuran’a öyle bir saygı göstermiş ki dünyaya gözlerini yeni açan yavrularımıza Kuranı Kerim’den isimler veriyoruz.  Kuranı Kerimin manasına önem verdiği gibi maddesine bile gerekli saygıyı göstermiştir. Daha örnek verilebilecek daha çok şey var ve milletimizin Kuran’a saygısı da apaçık böyle gözükmektedir. Bu millet gerektiği zaman parmağındaki yüzüğü, kolundaki bileziği çıkartabiliyor ve daha çocuk yaşta olan öğrencilerimiz harçlıklarını getirip bizde kuran hizmetinde bulunmak istiyoruz, bu bina yapılmalı ve bu köyün ağzı Kuranlı olmalı diye bakınız Allah kelamına ne kadar önem veriyorlar. Bizi biz yapan değerler bunlardır. Hüyüklü kuran kursu ve taziye evimizin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ederim. “ açıklamasında bulundu.

Son olarak kürsüye gelen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, İhtiyaçların sonsuz olduğunu ve Afşin’in tüm köylerin hizmetlerin en iyisini hak ettiğini belirtti. Kaymakam Arıcan, şunları söyledi:

“Bu açılışta bulunmaktan memnuniyet duyuyorum, bu tesisin köyümüze ve yöremize hayırlı olmasını temenni ediyorum.  İhtiyaçlar sonsuzdur, bizim ilçemizin 46 köyü var ve her köyümüzün en güzel hizmete ve tesiste hakkı vardır. Fakat devletimizin ve hükümetimizin imkanları da sınırlıdır. Her hizmeti belki anında köylerimize ulaştıramamaktayız işte o yörede yaşayan ve yöremizin esas sahipleri devreye giriyor. Ne mutlu ki bir buçuk senede bu güzel ve devasa binamızın yapılması için yöre halkımız bir araya geldiler. İnşallah bu bina hayırlı hizmetlere vesile olacak ve biz bu hizmetlerin bu güzelliklerin takipçisi olacağız.

Hüyüklü, Afşin’in en büyük köylerimizden bir tanesi.  Köyümüz zaman zaman su sıkıntı çekti. Köyümüzün dağınık yerleşiminden dolayı bu su sıkıntısını çözmeye çok zaman harcadık. Okul binası kötü bir durumdaydı, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve İl Özel İdaremizin katkı ve çalışmalarıyla bu bina açıldı. Eğitimde çok hayırlı bir hizmettir. Çünkü bizim geleceğimiz bizim çocuklarımızdır. Çocuklarımız garanti altında ve eğitim alıyorsa biz mutlu ve mesut olmalıyız. Hüyüklü Köyümüzün kanalizasyon çalışmasını yaptık. Bu sene inşallah bir mahallemizin içme suyu sorunu ortadan kaldıracağız bunun için çalışmalarımız devam etmekte.  İnşallah gelecek sen diğer mahallemizde bu imkana kavuşacak. Hüyüklü kuran kursu ve taziye evimizin açılışında emeği bulunan köy muhtarımıza, din görevlilerimize, ve bir dernek oluşturulmuş dernek yöneticilerimize teşekkür ederim.

Hüyüklü Köyü’nde düzenlenen açılış törenine Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkan Yardımcıları Nusret Karataş ve Ali Çelebi, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız, Hüyüklü Taziye Evi- Kur’an Kursu’na 5 bin TL hibe etti. Program, Hüyüklü Taziye Evi- Kur’an Kursu’na bağış yapanlara plaket takdimi ardından sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi