Afşinli hemşerimiz Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine Afşinli hemşerimiz Prof. Dr. Emine Alp Meşe getirildi.

Hastane Enfeksiyonlarında Uzman

Meşe 2010 yılında hastane enfeksiyonlarıyla ilgili teziyle tıp bilimindeki en yüksek derece olan ‘Doctor of Philosophy-PhD’ unvanını kazandı. Meşe, hastane enfeksiyonlarıyla ilgili araştırmayla, Hollanda’daki Radboud Üniversitesi tarafından verilen bu unvanı Türkiye’den ilk alan öğretim üyesi oldu.

Gelişmekte olan ülkelerde, hastane yapılanmasındaki problemler ve kısıtlı personel sayısı nedeniyle hastane enfeksiyonlarına daha çok rastlandığını vurgulayan Meşe, “Ülkemizdeki hastanelerde hala bu konuda yapılması gereken çok çalışma var” açıklaması yapmıştı.

Editör: Haber Merkezi