“Hastanemizde çalışanların hakları ve güvenliği birimi kuruldu”

Kahramanmaraş Sağlık-Sen Afşin Temsilcisi Yusuf Erdoğan, Sağlık sektöründe şiddetin oldukça fazla olduğunu belirterek,  hastanemizde çalışan hakları ve güvenliği biriminin kurulduğunu belirtti.

Kahramanmaraş Sağlık-Sen Afşin Temsilcisi Yusuf Erdoğan yazılı bir açıklama yaparak sağlıktaki şiddetin azaltılması için bir birim kurulduğunu kaydetti.

Erdoğan yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ibarelere yer verdi:

“Sağlık çalışmalarımızın güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonla çalışması sağlanması sağlıkta dönüşüm programının temel hedeflerindendir. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı proje yayınlayarak hastanelerde çalışan hakları ve güvenliği birimi kurulmasını ön görmüştür. Hastanemizde çalışan hakları ve güvenliği birimi kuruldu.

Sağlık alanında ortaya çıkan şiddet diğer iş yerlerine göre oldukça fazladır ve daha da az kayda alınmaktadır. Sağlık kurumlarındaki şiddetin, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddete ilişkin yurt içi ve yurt dışında birçok araştırmalar yapılmıştır. Bu çalışmalarda elde edilen bulguların az oranda elde edildiği, sadece yaralanma gibi ciddi olayların şiddet olarak algılandığını söyleyebilirim. Bu bilgiler yapılan çalışmalarda elde edilmiştir.

Sağlık çalışanlarına herhangi bir tehdit, sözlü taciz ve saldırı durumunda sağlık bakanlı tarafından yasal işlem yapılacak. Sağlık çalışanı sözlü veya fiziksel şiddete uğradığı zaman acil durumlar hariç hizmetten çekilme hakkına sahip. Sağlık-Sen olarak biz sağlık çalışanlarına verilen hakları ve sağlık  çalışanlarımızı önemsiyoruz. Hastanede sağlık çalışanlarımızla tartışmak yerine vatandaşlarımızın Hasta Haklarına müracaat etmeleri gerekmektedir. Böylece ortaya çıkan sorunlar daha kolay ve daha sorunsuz bir şekilde hallolacaktır. “

Editör: Haber Merkezi