Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, ülkede Kürdü, Türkü ile bütün kesimlerin silahsız, kavgasız bir barış ortamının özlemi içinde olduğunu söyledi.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Kentte gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya gelen Çayır, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çayır, “Hiç kimseden devletten, hiçbir güçten, bir kuruş almadan kendi çocuklarımızın rızkını siyasete aktararak siyaset yapıyoruz. 20 küsur senedir. Bu reva mıdır? Gelin halkın vekili olarak sistemi değiştirelim çıkalım. Halk sizi mi seçiyor bizi mi seçiyor görelim. Herkes boyunun ölçüsünü alsın. Bu sistemin değişmesi için, insan hak ve özgürlüklerinin daim olması için ve Türkiye’nin yaşanılabilir bir dünya ülkesi olması için siyasetimizi yapmaya devam ediyoruz ve mücadelemiz devam etmekte'' dedi.

Çözüm sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çayır, şöyle devam etti:

''Adına çözüm süreci dedikleri konuyla ilgili birkaç cümle söylemek istiyorum. BBP partisi barış istiyor, kavgasız bir Türkiye istiyor, Kürdü Türkü ile bütünleşmiş bir kardeşlik istiyor ve silahsız bir Türkiye istiyor. Silahın olmadığı, dilin, aklın önüne çıktığı bir Türkiye istiyoruz. Bunun için biz kardeşlerimizle hep birlikte Türkiye’de yaşamak istiyoruz ama silahla konuşulmasını da doğru bulmuyoruz. Ne konuştuklarını halktan gizleyen bir yönetimin doğru söylemediğini de biliyoruz. Türkiye kendini silahtan ve terörden kurtarır. Bu anlamda BBP üzerine ne görev düşerse yapar ama halkı aldatmaya da karşıdır. Bununla ilgili de söyleyecek sözleri vardır.”

“BBP BANA NEREDE İHTİYAÇ DUYARSA ORADA POTANSİYEL ADAYIM”

Partisindeki pozisyonu ve çalışmalarına ilişkin de Çayır, “Remzi Çayır olarak partimizin genel başkan yardımcısıyım, partimizin kurucusuyum. BBP bana nerede ihtiyaç duyarsa orada potansiyel adayım. Kendi adıma konuşuyorum Remzi Çayır ihtiyaç duyulduğunda Kahramanmaraş`tan, ihtiyaç duyulduğunda Ankara’dan veya başka bir yerden potansiyel bir adaydır. Bu davanın gereğidir. Hapishane içinde yaşamış bir insan olarak, içeride mutluydum çok da kötü bir durum yoktu işkenceli günleri dışarıda tutarsak. Şu anda dışarıdayım, helal yolla çocuklarımıza, geleceğimizi ve partimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Hiçbir yanlışımız Allah`a şükür bugüne kadar olmadı. İnanıyorum ve biliyorum ki haramla helale varılmaz. Haram metotla helale hiç varılmaz. Varılmak istenen menzil helal. Onun için burada bulunmaktan ve siyaset yapmaktan mutluyum” diye konuştu.İHA
Editör: Haber Merkezi