Bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına, müftülük binası altında bulunan Din Görevlileri Camisinde uygulamalı eğitim seminerleri verilecek. Seminerler 10 Ekim Pazartesi günü başlayacak ve saat 09.00 ile 12.00 arasında 3 gün sürecek.
Bu yıl Elbistan'dan yaklaşık 200 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirten Elbistan Müftüsü Abdussamet Pat, eğitim seminerleri ile hacı adaylarının hacca hazırlanacağını söyledi.
Elbistan Müftüsü Abdussamet Pat ve din görevlileri tarafından verilecek olan seminerde, hacı adaylarının yapması gereken ibadetler ve uymaları istenen kurallar, uygulamalı olarak anlatılacak.
Kabe Maketi'nin de yer alacağı eğitim seminerlerine tüm hacı adaylarının katılmasını isteyen Müftü Abdussamet Pat, "Seminerde hacıların yapması gereken her şey ayrıntılı olarak anlatılacak. Hacı adaylarının soruları da cevaplanacak. Seminerde sağlık, beşeri münasebetler ve Hac hakkında gerekli bilgileri aktarılacak. Bu yıl Elbistan'dan yaklaşık 200 hacı adayını kutsal topraklara uğurlayacağız. Hacılarımız, Ekim ayının başından itibaren kutsal topraklara gidecekler, yaklaşık 30 ila 35 gün arasında kalarak, tekrar yurda dönecekler. Hacılarımız Diyanet ve özel firmalar aracılığı ile Hac ibadetlerini yerine getirecekler" diye konuştu
 
Editör: Haber Merkezi