Deprem felaketinin yaşandığı Afşin’de TOKİ Konutları için inşaat çalışmaları başladı. İlk olarak yapımına başlanan 501 adet konut 24 bloktan oluşacak. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in detaylarını paylaştığı projede, konutlar için gerekli tüm analizler gerçekleştirilerek bu analizlere göre sağlam kaya zemin üzerinde temel kazılarına başlandı.

TOKİ Konutları hakkında açıklamada bulunan Afşin Belediye Başkanı Güven: “Asrın felaketini yaşadığımız bu zorlu sürecin ilk anından itibaren, yaraların sarılması için devletimizin de desteği ile yoğun uğraşlar veriyoruz. Şimdi de kalıcı konutlar için ilk kazmanın vurulduğu yerlerden biri olan Afşin’imizdeki depremzedelerimiz için kısa sürede teslim edebileceğimiz TOKİ inşaat çalışmaları başladı. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum olmak üzere emeği geçen herkese karşı şükran doluyum. Vatandaşlarımızın yaşamış olduğu felaketin izlerini silmek için devletimiz bütün imkanlarıyla seferber olmuş durumda. Bu kapsamda kalıcı konutlar başta olmak üzere bütün ihtiyaçların giderilmesi için çalışmalar çok hızlı bir şekilde ilerliyor.

TOKİ kalıcı konutlarımızın da 180 gün gibi kısa bir sürede depremzede vatandaşlarımıza teslim edilmesi planlanıyor. Yaralarımızı hızla sarıyor, devletimiz ve milletimizin birlik beraberliği ile Afşin’imize eski günlerinden daha güzel bir gelecek hazırlıyoruz.” şeklinde ifade etti.

Editör: Haber Merkezi