Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından il genelindeki göletlere, 125 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda, Afşin - ­Esence, Göksun-­Değirmendere, Çardak, Kemallı, Çağlayancerit­Düzbağ, Türkoğlu­-Kızıleniş ve Elbistan-Büyükyapalak göletlerine yavru sazan balıklarıyla desteklendi.

Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez biriminden getirilen 125 bin adet yavru sazan balıkları, Kahramanmaraş genelindeki göl ve göletlere bırakılarak, balıklandırma faaliyeti gerçekleştirildi.

Balıklandırma çalışmalarının ardından vatandaşlara da uyarılarda bulunulurken, “Yöre halkı ve diğer vatandaşlarımızın, 1 Nisan - ­1 Temmuz arasındaki av yasağı kurallarına uymaları ve 40 santimden küçük sazan balıklarının avcılığının yapılmamasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu şekilde yapılan avcılık, göletlerimizin stoklarını koruyacağı gibi sürdürülebilir su ürünleri avcılığı için de daha doğru bir gelecek temin edecektir” denildi.

Editör: Haber Merkezi