Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Göksun METEM Konferans Salonu'nda düzenlene programda yaptığı konuşmada, Ahilik teşkilatının Türk toplumunu Anadolu'daki bin yıllık tarihi geçmişi boyunca etkileyen en önemli sosyo ve kültürel müesseselerden biri olduğunu söyledi.
Pehlivan, şöyle konuştu:
"Türk tarihine baktığımızda Ahilik kültürü bu noktada en önemli disiplinlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ahilik, hem sosyo-kültürel hayatın düzenlenmesinde hem de çalışma hayatının kurallarının belirlenip korunmasında etkin rol oynayarak toplumsal hayatın içine çalışma, bilgi, akıl, ahlak gibi kavramları yerleştirmiştir. Toplumun inanç ve geleneklerini, çalışma, ahlak ve bilginin erdemiyle bütünleştiren ahilik sistemi, etkisini günümüze kadar sürdürmüştür. Bu yönüyle Ahilik, 'iyi insan ve iyi vatandaş nasıl olmalıdır' sorusunu cevaplandıran bir anlayışı temsil etmektedir."
Göksun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İhsan Köroğlu ise Ahilik ilkeleri ışığında kaliteli mal ve hizmet üreten, kendini geliştiren, hak ve hukuka riayet eden esnaf ve sanatkar yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Konuşmalardan sonra 50 yıldır Demircilik yapan Ali Demir'e yılın esnafı ödülü verildi.
Daha sonra Göksun METEM öğrencileri tarafından Şed kuşanma merasimini anlatan tiyatro oyunu sahnelendi.
Editör: Haber Merkezi