Afşin ile Kahramanmaraş arasında mesafeyi büyük ölçüde kısaltacak olan Göksun tünelleri 1300 metreye ulaştı. Çalışmaların devam ettiği tünellerde günde 12 ile 28 metre arasında ilerleme kaydedildiği belirtildi.

Kahramanmaraş ile Göksun arasındaki 23 kilometrelik bölüme yapılacak olan 5 kilometrelik 3 tünel ve 3 viyadükün çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Müftüsü Muhammed Gevher ile birlikte Göksun Kaymakamı Hamza Pehlivan’ı ziyaret eden Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, kaymakamlık ziyaretinin ardından beraberindekilerle birlikte yapımına 2012 yılının Ağustos Ayı’nda başlanan tünel inşaatlarında incelemelerde bulundu.
Kahramanmaraş’ı kuzey ilçelerle yakınlaştıracak olması nedeniyle bölge açısından son derece önem taşıyan tünellerde incelemelerde bulunan Vali Kocatepe, yetkililerde inşaatlardaki son durum hakkında bilgi aldı. Yetkililer, Vali Koctepe’ye tünel inşaatı çalışmalarının devam ettiğini, günde 12 ile 28 metre arasında ilerleme kaydettiklerini ve şu ana kadar da tünel inşaatlarının 1300 metreyi bulduğunu belirttiler.
Tünel inşaatı; Kurucuova Köyü yönünden 2, Göksun tarafından 2 olmak üzere 4 yönlü olarak devam ediyor.
Editör: Haber Merkezi