Can, Bilgi, İletişim, Sanat, Eğitim ve Kültür Gençlik Kulübü (BİLSEK) tarafından, Saffron Hotel'de düzenlenen "Gençler Kahramanmaraş'ı Konuşuyor" konulu panelde yaptığı konuşmada, kentin sorunlarına öğrenci penceresinden bakılan bir panel düzenlendiğini belirtti.
Gençlere yönelik bu tür etkinliklerin önemini vurgulayan Can, hayatta edinilen tecrübelerde sivil toplum kuruluşları ve kültür-sanat kurumlarının etkisinin bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Buradan çıkacak fikirler Kahramanmaraş'ın geleceğine ışık tutacak. Akademisyen olarak yıllarca bürokraside görev aldım. Edindiğimiz tecrübelerin yüzde 10 veya 15'ini okullarda, kalan kısımları ise bu tür kültür ve sanat kurumlarında, sivil toplum kuruluşlarında edindim. Bu nedenle gençlerin bu tür yerlerde görev ve sorumluluk almasını önemsiyorum."
Kentin ve toplumun beklentileri için STK'la büyük görev düştüğünü anlatan Can, "Gençler, tüm konularda açık yüreklilikle fikirlerinizi tartışın. Gençler, inanıyorum ki; çok güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır" dedi.
Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gökhan Gökşen ise gençlerin kentin sorunlarının çözümü noktasında fikir üretmesinin umut verici bir gelişme olduğunu kaydetti.
Kahramanmaraş'ın tarih, kültür, turizm ve ekonomik yönden zengin bir kent olduğunu dile getiren Gökşen, "Bu kent, ülkenin edebiyat ve fikir hayatına yön vermiş, kimi zaman dünya tarihine yön vermiştir. Bugün burada yapılan bu etkinlikte kentin geleceğine yön verecektir. Bundan sonraki süreçte, daha hızlı yol alan bir Maraş ortaya çıkacaktır. Bu da gençlerin sayesinde olacaktır" diye konuştu.
BİLSEK Yönetim Kurulu Üyesi Abdulgaffar Polat da dernek olarak kentin gelişimi yönündeki çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, şu görüşleri aktardı:
"Çok sayıda faaliyete imza attık ve hep takdir gördük. Bu gün de gençlerimiz Kahramanmaraş'ı nasıl görüyor, beklenti ve talepleri neler onları belirleyeceğiz. İnanıyorum ki bu fikirler yöneticilerimize de ışık tutacaktır."
Konuşmaların ardından, 8 ayrı masada gruplaşan gençler, ulaşım, ekonomi, sağlık, eğitim, kültür ve sanat ile turizm konularını ele alarak daha güzel bir Kahramanmaraş için fikirlerini paylaştılar.
Editör: Haber Merkezi