Afşin’de ilkokul öğrencileri 200 adet çam fidanını toprakla buluşturdu.

Afşin Kaymakamlığı, Afşin Belediyesi ve Afşin Orman İşletme Şefliği işbirliğinde, 2017-2018 eğitim öğretim sezonunda eğitime başlayan Ertuğrul Gazi İlkokulu bahçesinde 200 adet çam fidanı dikildi.

Minik öğrenciler, ‘eğitim için el ele’ sloganıyla Afşin Kaymakamı Ali Edip Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, öğretmen, belediye ve Orman İşletme Şefliği çalışanlarının yardımıyla fidan dikti.

İlçede güzel bir okulun eğitim hayatına başladığını söyleyen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, “Ertuğrul Gazi İlkokulu 600 öğrencisiyle eğitim ve öğretime başladı. Okulumuzun çevre düzenlemesi yapılsa da ağaç ve yeşil alan olarak eksikliklerimiz vardı.  Afşin Belediyemiz ve Afşin Orman İşletme Şefliği tarafından temin edilen fidanları, genç ve minik fidanlarımızla beraber toprakla buluşturduk. Bu fidanlar çocuklarımızla birlikte büyüyerek hem yeşillik olarak hem de okulumuza güzel bir görünüm kazandıracak. Bu projede emeği geçen başta Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven olmak üzere Orman İşletme Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yeşil bir çevre için çocuklarla el ele verdiklerini söylen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, “Bu mahallemizdeki öğrencilerimiz başka mahallelerin ilkokuluna gitmek zorunda kalıyorlardı. Afşin’imizde güzel bir eğitim yuvası daha faaliyete geçti. Nezih bir okul oldu. Afşin Kaymakamlığımızla birlikte okulumuzun eksikliklerini gidermek için çalışıyoruz. Küçük fidanlarımızla birlikte fidanları toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu fidanlarımızla büyücekler.” dedi.

Fidan dikme etkinliğine Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin Orman İşletme Şefi Ahmet Öz, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi