Kahramanmaraş'ta görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının çalışanları, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen bowling turnuvasında buluştu. Piazza Crazy Bowling Salonu'nda düzenlenen turnuvada, basın mensuplarının oluşturduğu toplam 17 takım katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay da turnuvaya Yorum Gazetesi adına katıldılar. Gazetenin imtiyaz sahibi Kerem Akçakale ile 4 kişilik takımı oluşturan başkanlar, turnuva öncesinde, AVM Müdürü Serbülent Tekinşen, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın ve katılımcı gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne özel hazırlanan pastayı hep birlikte kestiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, pasta kesiminin ardından yaptığı konuşmada, basın mensuplarının görevinin önemine dikkati çekerek, “Gazeteciler, bizim mesai arkadaşlarımızdır. Her zaman bizimle beraberler. Bizim çalışmalarımızdan toplumu haberdar etmektedirler” dedi.

Erkoç, basının demokrasinin gür sesi olduğunu belirterek, “Bundan dolayı da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü önemsiyoruz. Kahramanmaraş’ımızın yerel ve ulusal basın temsilcileriyle nice günleri hep birlikte böyle güzel etkinliklerle kutlamayı arzu ediyoruz” diye konuştu.

17 TAKIM KATILDI
Yoğun ilgi gören turnuvaya, Kahramanmaraş’ta Bugün, Manşet, Memleket, Yorum, Akşam Postası, Objektif, İhlas Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı, Kent Gazetesi, Kahramanmaraş Gazetesi, Özgür Haber, Kahramanmaraş Haber, İstiklal, Radyo Fresh, marasaktuel.com, Ne haber ve Son Haber gazeteleri katıldı. Her takım, 4 kişilik ekipten oluştu.

İstiklal Gazetesinin birinci, Kent Gazetesi’nin ikinci, Memleket Gazetesinin üçüncü, Bugün Gazetesinin ise dördüncü olduğu turnuvada, objektiflere renkli görüntüler yansıdı. Çalışan Gazeteciler Günü’nde bir araya gelme fırsatı bulan gazeteciler, hoşça vakit geçirdiler.

Tüm katılımcılara Piazza AVM yönetimi tarafından çeşitli hediyelerin verildiği turnuva sonunda dereceye giren takımlar, kupanın sahibi oldular. Turnuvanın birincisi İstiklal Gazetesi’ne kupasını Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın, ikinci olan Kent Gazetesine Piazza AVM Müdür Yardımcısı Ali Kuloğlu, üçüncü olan Memleket Gazetesi’ne ise ödülünü AVM Müdürü Serbülent Tekinşen verdi.
Editör: Haber Merkezi