Fransızlara ait olan Dalkia Firması, Afşin B Termik Santrali’nden Afşin’e gelecek olan ve ilk etapta 10 bin konutu ısıtacak olan “Sıcak Su” projesine talip olduklarını belirttiler. 

Dalkia Ortadoğu Müdürü IV Morvan, Dalkia Enerji Müdürü Jacjey Deslan Des,  Fransa Elçiliği Ekonomi Ateşesi, Chouse Basha Gaffar, Dalkia Broje Müdürü Caremi Crest,  Dalkia  Teknik Danışman Fahri Firikçi ve AK Parti Elbistan Eski İlçe Başkanı Bünyamin Kılıç, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’ı makamında ziyaret etti.    

Projenin biran önce hayata geçmesi için yoğun bir çalışma sürdüren Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan,  şehrimizin geleceği açısından bu projeye büyük önem veriyor. Projenin gündeme gelmesi ile birlikte kimileri ‘hayal’ olarak nitelendirmiş ancak ihalesi gerçekleştiğinde ise yapılamaması için iç bir nedenin olmadığı anlaşılmıştı. 

Son zamanlarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Meclis kürsüsünden bu projenin yatırım planına dâhil edildiğini açıklamasının ardından ise tüm dikkatler Afşin Belediyesi üzerine toplandı. Projeyi hayata geçirmek isteyen firmalar şimdiden sıraya girdi. Bunlardan biriside Fransız Dalkia firması.  

Firma yetkilileri ve uzmanları Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’ı makamında ziyaret ederek projeye talip olduklarını dile getirdiler. Bu tür projelerde bir hayli tecrübe kazanan ve bu konuda sayısız işler gerçekleştiren Fransız Dalkia firması yapım ihalesine kendilerinin de gireceğini belirttiler.  

Belediye Başkanı Aydoğan ise önceliğin Afşin ve Afşin Belediyesinin çıkarları olduğunu dile getirerek, şehrimiz için hayırlısı neyse o olsun ifadesini kullandı. Proje için ya Belediye imkanları kullanılacak yada yapım ihalesinin olacağını hatırlatan Başkan Aydoğan, açılan ihaleye girenlerde ise teknik şartları uygun ve en cazip fiyat teklifinde bulunanların yapımı gerçekleştireceğini söyledi.   

 

Editör: Haber Merkezi