Ege Üniversitesinde 5 yıl önce PKK’lılar tarafından şehit edilen Fırat Çakıroğlu, Afşin’de mevlidi şerif programıyla anıldı.

Afşin Ülkü Ocaklarında düzenlenen programda hatim okunmasının ardından şiirler okundu, katılımcılara ikramda bulunuldu.

Anma programında konuşan Afşin Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Oğuz, “Tarih 20 Şubat 2015 gününü gösterdiğinde, insan siluetine bürünmüş canavar ruhlu cani sürüsü bir yandan da Ülkücü Hareket’in yiğit duruşu karşısında her türlü kahpeliğe kalleşliğe başvurduğu sırada olayları alevlendiriyorlardı. Sınav haftasıydı. Okumaya gelen,vatanına milletine hayırlı birer fert olma gayretinde olan ülkücülerin sınava alınmaması için her türlü kahpeliğe de başvuruyorlardı bölücü mihraklar. Her türlü olayı çıkartıyor, her türlü kargaşanın önünü açıyordu. İşte burada karşılarına bozkurt yürekli kardeşimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu çıkıyor ve hedef haline geliyordu. 4 Ocak 1968 günü yola çıkan ‘Ülkücü Şehitler’ kervanına 20 Şubat 2015 günü Fırat Çakıroğlu olarak adını yazdırıyordu.

Ülkücü Hareket Türk Milletini her şeyinden çok sevmenin bedelini tarihin her döneminde en ağır şekilde ödemiştir. Mamaklarda C5’lerde en ağır işkencelere tabi tutulmuş, tabutluklara girmiş, tırnakları sökülmüş aman dilememiş iftarını açtıktan sonra kahpece kurşunlanan yolbaşçı Ruhi Kılıçkıran Ağabey ile şehitler kervanının öncülüğünü yapmış üniversite koridorlarında vatan hainleri tarafından ciğerleri bisiklet pompasıyla şişirilip camdan atılarak şehit edilen Dursun Önkuzu Ağabey ile kervan devam etmiş. Selçuk Duracık, Cengiz Baktemur idam sehpasına aslanlar gibi yürümüş tabiri caizse ölümleri korkutmuş. Ege Üniversitesinde tarih okurken tarih yazan vatan hainleri tarafından kahpece şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehitler kervanı devam etmektedir.

Ülkücü Hareket ne zulümlere boyun eğmiş ne işkencelere aman dememiş ne de şehadet şerbetini içerken gözünü kırpmamıştır. Türk ve Müslüman düşmanlarına her zaman sarsılmaz bir kaya olarak set olmuş Türk’ün son kalesi olarakta mücadelesine yılmadan devam edecektir. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanımız Fırat Çakıroğlu PKK’lı teröristlerce katledilmiştir. Ülkücü şehitlerimiz arasına son ülkü şehidimiz olarak adını yazdırmıştır. Şehadet şerbetini içerek şehitler kervanına katılan Fırat Çakıroğlu kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza bir kez daha baş sağlığı diliyorum” açıklamasında bulundu.

Programa, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, AK Parti Afşin Gençlik Kolları Başkanı Erkam Genç, Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Bayram Doğan, Türk Sağlık-Sen il Başkan Yardımcısı Fatih Köş, Türk Büro-Sen İlçe Temsilcisi Mithat Çevik ile partililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi