Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde örgütün Elbistan ilçe ‘imamı’ olduğu tespit edilen bir öğretmen ile 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY üyelerinin kendi aralarında haberleşme için kullandıkları ‘bylock’ isimli programı kullandığı tespit edilen 3 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Söz konusu soruşturma çerçevesinde Elbistan ilçe ‘imamı’ olduğu tespit edilen Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli öğretmen R.P. ile bu şahsın ilçede bu örgüte ait gazete/dergi koordinatörü ile sağlık ünitesinde sorumlu bir doktor, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan 3 kişi, mahkemece tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. Tutuklanan 3 şahsın da FETÖ/PDY üyelerinin kendi aralarındaki görüşmeler için seçtikleri şifreli program olan ‘bylock’u kullandıkları tespit edildi.

Editör: Haber Merkezi