Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Genel Müdürümüz Nevzat Şatıroğlu, EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı  Murat Zekeriya Aydın, Maden Sahaları Daire Başkanı Cumali Taştekin, Özelleştirme ve Santraller Takip Daire Başkanı Ercan Atlılar, Genel Müdür Danışmanı. Ömer Fatih Keha, Ahmet Karaçalı ve Ali Ekrem Aslan, Afşin Elbistan Linyitleri, Afşin Elbistan A ve B Termik Santralleri İşletme Müdürlükleri'ne teknik ziyaret gerçekleştirdi.

Genel Müdür Nevzat Şatıroğlu ve beraberindeki heyet, ziyaretlerini ilk olarak AEL İşletme Müdürlüğüne gerçekleştirmişlerdi. Afşin Elbistan Linyitleri İşletme Müdürü Atilla Dalbudak tarafından İşletme Müdürlüğünün tarihçesi, üretim faaliyetleri ve 2017 yılı üretim planlaması ile ilgili sunumun yapıldığı toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda İşletmenin ana sorunları ve çözüm önerileri tartışılmış, ihtiyaç duyulan rehabilitasyonlar, personel talepleri ve işletmenin genel durumu ile ilgili hususlar hakkında bilgiler alındı. Sunumun ardından Genel Müdürümüz Nevzat Şatıroğlu tarafından genel değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

Buradaki programlarını tamamlayan Şatıroğlu ve beraberindeki heyet, Afşin Elbistan Linyitleri, A ve B Termik Santralleri yöneticilerinin katılımıyla Döner Kepçeli Ekskavatörler ve Bant Konveyör Hatları kombinasyonu ile çalışan ülkenin en büyük maden sahası olan AEL İşletme Müdürlüğü açık ocak maden sahasına teknik ziyarette bulundu.

 Açık Ocak Maden sahasında yapılan teknik incelemelerin ardından Afşin-Elbistan A Termik Santralinde İşletme Teknik Müdür Yardımcısı Muhammet Olgun ve Afşin-Elbistan B Termik Santralinde İşletme Müdürü Mustafa Has tarafından brifing verildi.

Teknik ziyaret ve incelemelerden sonra AEL İşletme Müdürlüğü, A ve B Termik Santralleri yönetim ve teknik kadrolarının katılımıyla gerçekleştirilen akşam yemeğinde bir konuşma yapan Genel Müdür Şatıroğlu, Afşin Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü ile A ve B Termik Santrallerinin kurulu güç ve çalışan personel sayısı itibari ile EÜAŞ bünyesindeki önemine değindi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yerli ve yenilebilir enerji kaynaklarının ülke ekonomisine kazandırılması noktasındaki düşüncelerine atıfta bulunan Şatıroğlu, Afşin Elbistan Havzasının yerli enerji kaynakları bakımından bir enerji üssü olma potansiyeline vurgu yaptı.

Genel Müdür Nevzat Şatıroğlu ve beraberindeki heyet teknik ziyaretlerinin ardından 3 Şubat Cuma günü Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'i ve Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan'ı makamında ziyaret gerçekleştirmesinin ardından daha sonra Ankara'ya hareket etmek üzere bölgeden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi