Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak ve Kültür Festivali’nin 1 Eylül Pazar günü yapılacağını kaydetti. Başkan Aydoğan, “Bu güreşler Kırkpınar’a aday” dedi.
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, bu sene 42.si düzenlenecek olan geleneksek Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivali hakkında bilgiler verdi.
42. yıldır bu geleneği sürdürdüklerini kaydeden Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Karakucak deyince Türkiye’de Kahramanmaraş, Kahramanmaraş’ta da Afşin, karakucak güreşlerinin merkezi olarak bilinir. Afşin’de de iki şey öne çıkar biri karakucak güreşleri diğeri de bölgesinde barındığımız Eshab-ı Kehf’tir. 42.sni düzenleyeceğimiz Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivali dünya çapında bir üne doğru ilerliyor. Yağlı güreşlerin marka olduğu Kırpınar gibi karakucak güreşlerinin bir marka olduğu Kahramanmaraş’ta güzel bir organizasyon gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Adım adım şehir olarak buna doğru ilerliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu mutlaka gerçekleşecek. Arzu ederiz ki çevre ilçelerimizle ve ilimizle bu konuda beraber oluruz. Bir noktada güreş organizasyonunu gerçekleştirelim ve dünya çapında karakucak güreşlerinin sürdürülebilir ve Türk kültürüne katkısının devam sağlamamız gerekiyor. Yeni nesillerimizin güreşe sevgi beslemeleri ve güreş yapma arzularını arttıracak organizasyonlar gerçekleştirmek için çalışmaktayız. Busene düzenleyeceğimiz 42. Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivali yine geçmiş yıllarda olduğu gibi hakikaten değerli güreşçilerin katıldığı bu bölgede en ender fesival ve etkinliklerden biri olacak. Arkadaşlarımız özellikle yerli güreşçilerimizin daha çok motive etmek amacıyla 3 yıldan buyana yıldızlarda sadece Afşin doğumlu çocuklarımızı güreştiriyor. Bunu çocuklarımızın kendilerine değer verdiğimizi anlamaları ve çocuklarımızın güreş sporuna bağlılıklarını arttırmayı ve ilgilerini çekmeye çalışyoruz.” dedi.
Başkan Aydoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Heyetimiz de eksiksiz, hatasız bir festival sürecini tamamlıyor. Gelen misafirlerimize mahcup olmadan ve festivale katılan misafirlerimizi bir dahaki sefere katılma arzularını uyandıracak şekilde organizasyonlarını yürütmekteler güreş ve organizasyon heyetimiz. Bu bizim şartlarımızda ki bir şehir ve belediye için çok büyük bir başarıdır. Bundan dolayı emeği geçen herkesi kutluyorum.”
 
 
Editör: Haber Merkezi