Afşin Belediyesi, Turizm profesyonellerinin buluştuğu ve bu yıl 17. kez açılan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni tanıtılar.
 
 
Seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, Türkiye'den 150'nin üzerinde belde ve il, kalkınma ajansları ile 62 ülkeden gelen temsilciler olmak üzere 4 bin 500 katılımcıyı ağırlayan ve 4 gün süren EMITT 2013'de Afşin Belediyesi yine Eshab-ı Kehf Külliyesinin tanıtımını gerçekleştirdi. 1 günde 20 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda Afşin Belediyesi Standı beklenenden fazla ilgi gördü.
 
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan Fazlı Aydoğan; “Belediye olarak Eshab-ı Kehf Külliyemizin tanıtımı için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tanıtım çalışmalarına büyük katkısı olduğunu düşündüğümüz ve ülkemizin dört bir tarafından katılımın yapıldığı Emitt fuarında bu yılda yer aldık. İllerin kendilerini, kültürlerini ve tarihi miraslarını tanıttığı bu fuarda bizde Eshab-ı Kehf  Külliyemizin tanıtımını yaptık. Bu çalışmaların önümüzdeki yıllarda çok büyük faydasını göreceğimizi düşünüyoruz. İnanç turizmi açısından çok yakında şehrimiz önemli bir yere sahip olacak” dedi.
Editör: Haber Merkezi