Afşin Fen Lisesi öğrencileri, Afşin Kaymakamı Muammer Sarıdoğan’ın destekleriyle düzenlenen kültürel gezi programında, tarih ve medeniyetin izlerini taşıyan şehirlerde unutulmaz üç gün geçirdi. 9 Nisan Perşembe günü başlayan gezi, Mardin, Midyat ve Şanlıurfa’yı kapsayan dolu dolu bir rota ile tamamlandı.

Geziye Mardin’den başlayan öğrenciler, taş mimarinin göz alıcı örneklerini büyük bir hayranlıkla gezdi. Ardından Midyat’ta tarihi konakları yakından görme fırsatı buldu.

Afşin Fen Lisesi Öğrencilerinden Tarih Ve Kültür Dolu Bir Gezi (7)

Gezi, maneviyatın yoğun şekilde hissedildiği Şanlıurfa’da devam etti. Öğrenciler, Balıklıgöl'de Hz. İbrahim’in kıssasını dinleyerek derin bir manevi atmosfer yaşadı. Programın son durağı olan Halfeti’de ise tekne turuyla program sonlandı.

Geziye Katılan Öğrenciler, kendilerine bu değerli imkânı sunan Afşin Kaymakamı Muammer Sarıdoğan’a teşekkür ederek, bu gezinin sadece bir tur değil, adeta bir kültür şenliği olduğunu dile getirdi.

Geziye Okul Müdürü Mustafa Keleş, Müdür Yardımcısı Harun Enkür, Rehber Öğretmen Mehmet Can Salt ve İngilizce Öğretmeni Çağlar Özkan Salt da eşlik etti. Öğrenciler bu kültür dolu gezide kendilerine eşlik eden öğretmenlerine minnettar olduklarını ifade etti.

Afşin Fen Lisesi Öğrencilerinden Tarih Ve Kültür Dolu Bir Gezi (2)

Okul Müdürü Mustafa Keleş ise yaptığı açıklamada: “Bu gezi öğrencilerimizin tarih bilincini artırdı, farklı kültürleri tanımalarına olanak sağladı. Öğrencilerimizin gözlerindeki mutluluk bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bu fırsatı sunan Sayın Kaymakamımıza yürekten teşekkür ederiz,” dedi.

Afşin Fen Lisesi’nin bu anlamlı etkinliği, öğrenciler için hem öğretici hem de unutulmaz bir deneyim oldu.

Afşin Fen Lisesi Öğrencilerinden Tarih Ve Kültür Dolu Bir GeziAfşin Fen Lisesi Öğrencilerinden Tarih Ve Kültür Dolu Bir Gezi (3)Afşin Fen Lisesi Öğrencilerinden Tarih Ve Kültür Dolu Bir Gezi (4)Afşin Fen Lisesi Öğrencilerinden Tarih Ve Kültür Dolu Bir Gezi (6)Afşin Fen Lisesi Öğrencilerinden Tarih Ve Kültür Dolu Bir Gezi (8)Afşin Fen Lisesi Öğrencilerinden Tarih Ve Kültür Dolu Bir Gezi (5)

  • Beta
Beta Özelliği

Muhabir: Esra Yalçın