Afşin Belediyesi tarafından başlatılan Eshab-ı Kehf olayında ismi gecen isimlere altın vermeye devam ediyor. Belediye bebeklerine, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş isimlerini koyanlara tam altın veriyor.
 
Afşin Belediye Meclisi tarafından alınan bir kararla yeni doğan bebeklere Eshab-ı Kehf olayında ismi geçen isimleri koyan alilere altın, hemşerilik beratı ve isim madalyası veriyor. Belediye bu şekilde Eshab-ı Kehf olayını hem Afşin’de geçtiğine dikkat çekiyor hem de bu geleneği sürdürmek istiyor.
 
Tuğba ve Tayfun Ceyhun çitinin dünyaya getirmiş olduğu bebeğe “Mislina” ismini verdiler.
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Belediye Meclis Üyeleri Selma Özdemir, Cahide Ertekin, Ceyhun ailesini ziyaret ederek Cumhuriyet altını taktılar.
 
Altın takma merasimi sırasında konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Göreve geldiğimizden buyana Eshab-ı Kehf için her türlü fedakarlığı yapıyor belediyemiz. Bu bağlamda Eshab-ı Kehf’e izafe edilen o güzel isimlerin yaşatılması için belediye meclisi tarafından aldığımız bir kara ile Eshab-ı Kehf’e ait isimlerini hemşerilerimiz yeni doğan yavrularına isimlerini koyduğu taktirde ailemize berat, madalya ve yeni doğan yavrumuza da cumhuriyet altını hediye ediyoruz. Bugünde Eshab-ı Kehf’e izafe edilen o güzel isimlerin yaşatılması için bir adım daha attık ailemiz “Misilina” çocuklarına adını koydular. Biz diğer ailelerimizden bu isimlerin yaşatılması için destek bekliyoruz ve bu isimlerin çoğalmasını arzu ediyoruz. Buradan Elbistan, Göksun ve diğer ilçelerimize de çağrıda bulunuyorum Mislina adı kız çocuklarımıza çok yakışıyor. İnşallah bu isimleri çocuklarını bu isimlerle adlandırırlar. İnşallah bir çok bebeğimizin ismi ile beraber Eshab-ı Kehf’e izafe edilen o güzel isimler yaşayacak. 2012 yılında 12 bebeğimize belediyemizin düzenlemiş olduğu Yemliha Yürüyüşünde beratlarını ve altını vermiştik bu yıl içerisin 13. bebeğimizi mislina olarak kucağımıza almış bulunuyoruz. Biz diğer ailelerimizden bu isimlerin yaşatılması için destek bekliyoruz ve bu isimlerin çoğalmasını arzu ediyoruz.” dedi.
 
“Rüyamda gördüm”
 
Hamile iken gördüğü bir rüyayla bebeğine bu ismi verdiğini söyleyen Tuğba Ceyhun, “ Mislina’ya hamile iken bir rüya gördüm. Bu rüyadan etkilenerek bu ismi koydum. Birde İlçemizde Eshab-ı Kehf Külliyesi bulunmakta. Eshab-ı Kehf  hadisesinde ismi geçenlere burada isimlerini veriyorlar. Bizde eşimle bu ismi koyma kararı aldık. Bu şekilde de Eshab-ı Kehf’in tanıtılmasına katkı sağlayacağız” dedi.
 
 
Öte yandan Afşin İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, 2 yıl içerisinde 60 bebeğe Eshab-ı Kehf İsmi verildiği öğrenildi.
 
 
Editör: Haber Merkezi